Elrettentésül vehették filmre a holland oknyomozó újságíró meggyilkolását

A rendőrség szerint két férfi lesben állva arra várt, hogy Peter R. de Vries -t lelőjék, és lefilmezzék az esetet azért, hogy aztán közzétehessék azt az interneten – közölték a vizsgálathoz közeli források az AD holland újsággal – írta meg a Mandiner.

De Vries-t július 6-án lőtték le Amszterdamban, a Lange Leidsedwarsstraat utcán. Július 15-én kórházban sérüléseibe belehalt. A rendőrségen két gyanúsított van előzetes letartóztatásban, a 35 éves Kamil E. és a 21 éves Delano G. Az AD újság forrásai szerint nem kétséges, hogy a két titokzatos járókelő is részt vett a gyilkosságban.

Az utcai kávézók térfigyelő kameráján látható, ahogy két szürke ruhás férfi nyugodtan követi De Vries –t, amint elhagyta az RTL Boulevard stúdióját és a Lange Leidsedwarsstraaton átsétál az autója felé. Mindketten elővették ekkor a telefonjukat, de nem tettek velük semmit.

„Mintha azonnal a kezükbe akarták volna venni a fényképező gépeiket”

– mondta a forrás.

A két férfi jól látható egy helyi lakos által egy emeleti ablakból készített fotón is, amelyen De Vries látható. Úgy tűnik, nyugodtan mennek körbe De Vries teste körül, miközben őt filmezik.

 „A két férfi mozgása nagyon természetellenes, és kifejezetten figyelünk rájuk”

– mondta a lap forrása.

Az eredeti teljes írás itt olvasható.

Rettegnek a nők a hollandiai bevándorlóvárosban

A rotterdami nők csaknem fele még mindig szexuális megfélemlítést és zaklatást tapasztal az utcán a férfiak részéről.