Megmarad a Ben & Jerry’s fagyik kóser minősítése

A Ben & Jerry’s számára tanúsítást nyújtó KOF-K Kashrut Szervezet hétfőn reagált arra a felszólításra, hogy a szervezet vonja be fagylalt kósersági tanúsítását, miután az Unilever anyavállalat elhatározta, hogy bojkottálja az izraeli közösségeket Júdeában és Szamáriában — írja az Arutz7.

A szervezet közölte, hogy egyelőre nem fogja bevonni a minősítését, de befolyását arra használja, hogy a Ben & Jerry új politikáját soha ne hajtsák végre.

„Bár Ben és Jerry’s, valamint anyavállalata, az Unilever bejelentették, hogy nem hagyják el Izraelt, a KOF-K nagyon aggódik Ben & Jerry döntése miatt, miszerint 2023 január 1-jétől nem árusítja termékeit Júdea és Szamária területén. Az Unilever vállalta, hogy a társaság betartja a szerződésüket. A KOF-K kapcsolatban áll az izraeli kormánnyal és a (Júdea-Szamáriai telepeket összefogó) Yesha Tanáccsal, hogy meghatározza a válaszadás leghatékonyabb módját. A Yesha tanács javaslata alapján a KOF-K továbbra is teljesíti szerződéses kötelezettségeit a Ben & Jerry’s-szel szemben, miközben befolyását arra használja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez az Izrael-ellenes politika soha ne valósuljon meg. A KOF-K jelezte az Unilever, valamint Ben és Jerry vezérigazgatóinak e politika negatív következményeit ”

– áll a közleményben.

„Mindenkit arra bíztatunk, hogy álljon ki Izrael nevében. Kérjük, forduljon az irányelvvel kapcsolatos aggályaihoz közvetlenül az Unilever és a Ben & Jerry’s felé. Ez egy nagyon ingatag helyzet, a KOF-K pedig továbbra is kapcsolatban áll az izraeli kormánnyal és a Yesha Tanáccsal, a legmegfelelőbb módszer biztosítása érdekében, hogy a vállalat Izrael-ellenes politikája soha ne valósuljon meg”

– fogalmaz a közlemény.

Számos szupermarketlánc már bejelentette, hogy a Júdeát és Szamariát bojkottáló vitatott döntését követően már nem fogja készletezni a Ben & Jerry termékeit, így döntött többek között a Glatt Express Supermarket, a Seasons, a Morton Williams Supermarkets és mások.

Ezenkívül számos amerikai állam is fellépett a Ben & Jerry’s ellen. Texas állam csütörtökön jelentette be, hogy a kormány azt vizsgálja, hogy a Ben & Jerry fagylaltcég megsértette-e az állam BDS-ellenes törvényeit.

Floridában Ron DeSantis kormányzó felszólította az államigazgatóságot (SBA), hogy azonnal helyezze a Ben & Jerry’s-t és az Unilever-t a folyamatos vizsgálat alatt lévő társaságok közé, amelyek bojkottálják Izraelt.

Állítólag más államok, köztük Illinois és New Jersey is fontolgatják az állami befektetésük leállítását a Ben & Jerry és az Unilever irányában.

A zsidó világ többsége kiakadt a Ben & Jerry’s-re

Túl sok bizniszt ne reméljen a zsidóktól a Ben&Jerry’s, a kóser szupermarketek sorra szabadulnak meg a cég termékeitől. Csak a baloldali szervezetek védik a a fagyióriást.