Oroszországnak elfogyott a türelme az izraeliek szíriai légicsapásai miatt

Egy arab lap azt állítja, miután Moszkva megérezte, hogy Washington nem támogatja a folyamatban lévő izraeli légicsapásokat, elkezdett lépéseket tenni a szíriai rakétavédelem korszerűsítésére – írja a The Times of Israel egy londoni székhelyű arab lapra hivatkozva.

Oroszországnak „elfogyott a türelme” Izraellel szemben Szíriában, és egy szombati, meg nem erősített jelentés szerint változásokat eszközöl majd az izraeliek szíriai bevetéseivel kapcsolatos politikájában.

Az Asharq Al-Awsat nevű londoni székhelyű arab lap egy meg nem nevezett, „jól értesült” orosz forrásra hivatkozva azt írta, hogy a Washingtonnal folytatott megbeszélések során Moszkvának az a benyomása volt, hogy „Washington nem örül a folyamatos izraeli rajtaütéseknek Szíriában”, és ezért úgy véli, hogy alkalma van agresszívebben is fellépni azok meghiúsítására.

Ennek érdekében az oroszok most fejlettebb rakétaelhárító rendszerrel és know-how-val látják el a velük szövetséges szíriai erőket, amelyek így alkalmasabbá válnak az izraeli rakéták lelövésére.

Az arab lap azt állítja, hogy ennek hatása már látható volt, amikor a szíriai légvédelem nyolc izraeli támadórakétából hetet lelőtt egy július 19-i támadás során.

Oroszország nem járul hozzá az izraeli légicsapásokhoz Szíriában

Az izraeli források Netanjahu orosz villámlátogatását, amely arra irányult, hogy megpróbálja meggyőzni Putyint, hagyja figyelmen kívül Izrael szíriai támadásait, „kudarcnak” nevezték.