Kanada 5 millió dollárt ad a zsidó intézmények védelmére

A Kanadában előfordult antiszemita incidensek számának példátlan emelkedése miatt a kormány több mint 5 millió dollárt fog költeni a zsidó intézmények biztonságának megerősítésére –  írja a Jewish Telegraph Agency.

A B’nai Brith Canada szerint 2020-ban több mint 2600 antiszemita incidens történt Kanadában, ami az ötödik egymást követő rekordév. Az incidensek mintegy 44%-a a koronavírus-járványhoz kapcsolódott.

„A zsidó közösség elleni gyűlöletbűncselekmények számának növekedése az elmúlt hónapokban nemcsak riasztó, hanem teljes mértékben elfogadhatatlan”

– mondta Trudeau.

„A kanadai zsidók közül sokan mondták már nekem, hogy elszigeteltnek és sebezhetőnek érzik magukat” – folytatta Trudeau.

Annamie Paul, a kanadai Zöld Párt afroamerikai-zsidó vezetője is elmondta a konferencián, hogy Izrael támogatása miatt, milyen antiszemita gyűlöletáradat zúdult rá az elmúlt időszakban.

Trudeau beszédében megjegyezte, hogy a kormánya által már meghozott intézkedések közé tartozik egy különleges megbízott kinevezése a holokausztoktatás előmozdítására, valamint az antiszemitizmus a Nemzetközi Holokauszt Emlékszövetség által kidolgozott definíciójának elfogadására.

Cotler különleges megbízott egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a csúcstalálkozó „időszerű” és „szükséges” volt, de a szavakat tetteknek kell követniük.

A kanadai antiszemitizmus miatt aggódik egy leendő zsidó apa

Casey Babb felteszi a kérdést: hogyan fog tudni felnevelni egy zsidó gyermeket a növekvő jobb- és baloldali antiszemitizmus közepette?