Egy svédországi imám szerint a zsidók disznók és majmok leszármazottai

Fél évvel ezelőtt a Kvällposten leleplezte, hogy Rosengård imámja, Basem Mahmoud többször is a zsidók ellen uszított a mecsetében és Youtube-csatornáján. A leleplezés hatására a malmöi imámot feljelentették etnikai csoportok elleni uszítás miatt – írja Jenny Strindlöv svéd újságíró a Kvällposten oldalán.

Mi történt a hatóságok részéről ezt követően? Nem sok minden.

„Mindig ugyanazok a gazemberek állnak az utunkba. Mindenki tudja, hogy a Nyugatot a zsidók uralják. A zsidók az uralkodók. A zsidók pedig a disznók és a majmok utódai.”

mondta Basem Mahmoud egyik prédikációja alatt tavaly ősszel.

Azóta a Youtube-on is egyre többen követik, és videóinak nézettsége is megnőtt. Basem Mahmoud, vagy más néven Abu Hamza továbbra is minden pénteken prédikál a malmöi Rosengårdban található al-Sahaba mecsetben. Nyíltan közzéteszi minden prédikációját a Youtube-on, annak ellenére, hogy a tartalom továbbra is gyűlöletkeltő mind a zsidók, mind más „hitetlenek” iránt.

Egy júliusi prédikációjában Basem Mahmoud Palesztináról szónokolt, amelynek felszabadításához szerinte a világ muszlimjai együttesen elegendő katonával és fegyverrel rendelkeznek. Mahmoud szerinte az európai mecsetekben nem beszélnek eleget Palesztináról.

Kicsit később egy másik prédikációjában folytatta a zsidók elleni uszítást:

„Legyünk mi azok, akik meghódítjuk az al-Aksza mecsetet, zúzzuk és verjük szét a zsidók fejét”

– prédikálta Mahmoud.

A Kvällposten decemberi leleplezése után többek között egy helyi zsidó ifjúsági egyesület is feljelentette Mahmoudot a rendőrségen. Az előzetes vizsgálat még mindig tart, a rendőrség további utasításokra vár az ügyészségtől.

Svédország nem tud mit kezdeni az importált bandaháborúkkal

A svéd politikusok agyonhallgatták a bevándorlás és a bűnözés közti összefüggéseket, miközben az országuk a helyi sajtó szerint „gengszter paradicsommá” vált.