Egy amerikai női magazin szerint több abortusz kéne a filmekbe

A Marie Claire amerikai kiadása szerint „itt az ideje, hogy ne legyen olyan unalmas a filmvásznon az abortusz.”

A cikk szerint hiányzik az olyan anyák „reprezentációja” a filmekből, akik ugyan már szültek gyermekeket, de egy sokadik terhességnél az abortusz mellett döntenek. A szerző azon aggódik, hogy ha az anyák nem látnak abortuszra példát a filmekben, akkor nem fognak a terhességmegszakítás mellett dönteni – számolt be a Daily Wire.

A cikk szerzője Danielle Campoamor korábban írt a New York Times-nak és a Washington Postnak is.

Az újságíró a következőt írta a Twitteren: „A gyerekesek a leggyakoribb abortusz páciensek. Itt az ideje, hogy lássuk magunkat a vásznon.”

Campoamor szerint „számtalan tanulmány kimutatta a reprezentáció szükségességét” és szerinte a filmek területén nagy a lemaradás az „abortusz reprezentációjával” kapcsolatban.

A cikk sajnálatát fejezi ki, hogy az amerikai televízióban mindössze 43 sorozatban volt „abortusz történetszál” és ezekből csak 31 karakter döntött a beavatkozás mellett. A magazin idéz egy sorozat írót, aki szerint azért „nincs elég abortusz a tévében, mert unalmas a téma.”

A szerző szerint nagy baj, hogy „a filmek úgy ábrázolják a terhességmegszakítást, mintha az egy nehéz döntés lenne”, mikor szerinte „a valóságban a legtöbb nő nagyon is könnyen dönt.”

A cikk idézi egy sorozat írót, aki szerint itt az ideje, hogy az emberek megértsék, hogy „szeretetből is lehet az abortusz mellett dönteni.”

Véget ér valaha az abortusz-vita?

Az abortuszt ma már a nyugati világban a nők alapvető jogának tekintik, de az etikai kérdések ezzel nem szűntek meg. Hajdú Tímea írása.