A Magyar Narancs és a képi világ

Lehallgató-botrányos cikkéhez olyan címlapképet választott a balliberális lap, melyen Pintér Sándor belügyminiszter egy izraeli zászló előtt áll. A Magyar Narancs nem először közöl ízléstelen cikkeket a zsidóságról.

Mint lapunk is megírta, az az állítás terjed a magyar és a nemzetközi médiában, miszerint izraeli kémszoftverrel hallgattak volna le magyar és külföldi újságírókat ismeretlenek.

Az ügyről cikket közölt a Magyar Narancs balliberális hetilap is, mely választott nyitóképén Pintér Sándor belügyminisztert mutatja, amint egy izraeli zászló előtt áll.

A Magyar Narancs cikkének címlapképe, 2021. július 22. Fotó: Facebook

Mint emlékezetes, a Magyar Narancs nem először közöl ízléstelen cikkeket a zsidóságról.

2018-ban a lap „Üzlet és zsidóság” felirat mellett közölte Köves Slomó, az EMIH vezető rabbijának portréját, az ízléstelen fotó ellen akkor a Tett és Védelem Alapítvány is tiltakozott.

A Magyar Narancs 2018-as borítója. Fotó: TEV

A lap ezen kívül 2020-ban azt az álhírt terjesztette, hogy Jakov Licman akkori izraeli hárédi egészségügyi miniszter azt követően kapta volna el a covidot, hogy a vírusért a homoszexuálisokat okolta. Az álhír miatt a lap később a cikk korrigálására kényszerült.

Idén pedig a Magyar Narancs

  • kritikus megjegyzések nélkül közölte Zarah Sultana brit parlamenti képviselő magyarországi antiszemitizmusról szóló kritikáját, nem említve, hogy Sultana a cionizmust „rasszista ideológiának” nevezte, Izraelt pedig „arab holokauszt” elkövetésével vádolta,
  • Jakab Péter Jobbik-elnökkel pedig úgy közölt interjút, hogy a politikust egyetlen korábbi, antiszemita vagy rasszista kijelentésével sem szembesítette.

A Magyar Narancs főszerkesztője Bojtár B. Endre.

Hogyan kezelte a magyar sajtó a májusi gázai konfliktust?

Új jelentés vizsgálja, hogyan kezelte a magyar média a májusi izraeli-gázai konfliktust.