Eilaton választják meg a világ legszebb nőjét

Izrael lenyűgöző tájairól és káprázatos strandjairól ismert, és most a világ legelbűvölőbb versenyének is otthont ad — írja a The Jewish Chronicle.

Az izraeli Eilat városa decemberben több mint 90 ország versenyzőit fogadja majd, amikor az évente megrendezésre kerülő Miss Universe versenyt 70. alkalommal sugározzák a képernyők.

Izrael már „évek óta szerepelt a szervezők listáján a házigazda országok közül, gazdag történelme, gyönyörű tájai, számtalan kulturális és egyetemes turisztikai vonzereje miatt”

— mondta Paula M. Shugart, a Miss Universe Szervezet elnöke kedden.

A versenyzőket elviszik a közeli Holt-tengerhez, valamint Jeruzsálembe, Tel-Avivba és más úti célokra – közölték a szervezők.

THE 70th MISS UNIVERSE COMPETITION IS IN…

70 YEARS! 👑 The 70th #MISSUNIVERSE competition is heading to ….Eilat, Israel! 🎉 MISS UNIVERSE will air live around the world December 2021. Stay tuned fo…

Eilat megbízott polgármestere, Eli Lankri azt mondta, hogy a tengerparti város „készen áll és hajlandó” az eseménynek otthont adni, míg Yoel Razvozov idegenforgalmi miniszter méltatta az „ikonikus” szépségversenyt, mert az „a nők szerepvállalását, optimizmusát, toleranciáját és a kiválóság iránti vágyát” ünnepli.

A 2020-as Miss Universe, a mexikói Andrea Meza idén nyáron Izraelbe utazik, hiszen a decemberi televíziós show során ő adja majd át koronáját az idei győztesnek, amelynek házigazdája Steve Harvey, amerikai szórakoztatóművész lesz.

A cím elnyerése a világjárvány idején tette „uralkodását felejthetetlenné” – mondta az egykori szoftvermérnök.

Azt mondta,

reméli, hogy „a világ felveszi a vakcinát, amint az elérhetővé válik, hogy decemberben minél többen csatlakozhassanak a 70. évforduló megünnepléséhez Izraelben”.

A világ legszebb nőiért lobbiznak Izraelben

Az Euróvíziós Dalfesztivál sikerén felbuzdulva a világ legnézettebb szépségversenyét is Izraelbe vihetik – legalább is erről egyezkedtek a szervezők.