A világ legszebb nőiért lobbiznak Izraelben

Az Euróvíziós Dalfesztivál sikerén felbuzdulva a világ legnézettebb szépségversenyét is Izraelbe vihetik – legalább is erről egyezkedtek a szervezők. 

Mint azt egy izraeli lap a hétvégén megszellőztette, a napokban New Yorkban egyeztettek izraeli producerek a Miss Universe szépségverseny szervezőivel arról, hogy esetleg idén decemberben a zsidó államban rendeznék a látványos esemény döntőjét.

A The Jerusalem Post arról számolt be, hogy a 200 millió nézőt hozó tavaszi Euróvíziós Dalfesztivál sikere után most egy olyan nemzetközi rendezvényt vihetnének Izraelbe, amelynek előreláthatóan 600 milliós nézettséget vonz majd. 

A szervezőknek azonban komoly logisztikai és bürokratikus kihívásokkal kell majd szembenéznie. Amíg a popszakma fesztiváljára 41 olyan ország képviselője érkezett, akiknek — bár időnként kritikusak voltak Izraellel — hazája diplomáciai kapcsolatban áll a zsidó állammal, addig a közel 100 országból válogatott szépségeknél nem minden esetben áll ez fenn.

Nikol Reznikov – Miss Izrael 2018

Vagyis sok olyan versenyzőről is szó van, akik olyan államokból érkeznének — zömmel arab országokból –, amelyek vezetői nem biztos, hogy belemennének abba, hogy legszebb hölgyeiket hivatalosan delegálják a zsidó államba, ha mégis, akkor pedig kérdéses, hogy milyen módon juthatnak speciális vízumhoz, illetve milyen előkészületeket igényel érkezésük a biztonsági szolgálatok részéről.

Arról nem is beszélve, hogy Izraelben jövő hónapban újra választás lesz, és amíg az új kormány nem áll fel, nem lehet konkrét állami garanciát szerezni egy ilyen hatalmas nemzetközi eseményhez – emlékeztet a lap.