Megvan az amerikai profi baseball liga második ortodox játékosa

Alig pár nappal azután, hogy az MLB (Major League Baseball) egyik csapata, az Arizona Diamondbacks beválasztotta Jacob Steinmetzet játékosai közé, egy másik csapat, a Washington Nationals is egy ortodox zsidó sportolót választott tagjai közé — írja a Jewish Telegraphic Agency.

A Las Vegasban született 18 éves Elie Kligman dobó pozícióban játszik, mindkét kezével jól üt, a szakemberek nagy jövőt jósolnak neki.

Kligman Steinmetznél is szigorúbban veszi a vallási előírásokat, míg Steinmetz, megfelelő előkészületek mellett játszik sábátkor, Kligman nem csak, hogy nem használ közlekedési eszközöket ezen a napon, de a baseball ütőt sem veszi kezébe.

Marc J. Kligman on Twitter: „On the @ILBaseball 🇮🇱 team bus heading to Hartford when he got the news. Nice to share it with the guys. pic.twitter.com/xVA5Z3G4CZ / Twitter”

On the @ILBaseball 🇮🇱 team bus heading to Hartford when he got the news. Nice to share it with the guys. pic.twitter.com/xVA5Z3G4CZ

„Ez a nap Istené. Ezen én nem változtatok” – nyilatkozta Kligman a New York Times-nak még márciusban.

Kligman apja ügyvéd és jegyzett baseballjátékos-ügynök, fiát is ő képviseli.

„Ez a gyerek, aki nem teszi Istent a második helyre” – mondta Marc Kligman a Timesnak, hozzátéve, hogy „hisz abban, hogy a kettő együtt is működik. A hét hat napján mindent elkövet, hogy a legjobb baseball játékos lehessen, de szombaton csak a lelkével foglalkozik.”

Megvan az első ortodox zsidó játékos az amerikai profi baseball-ligában

Jacob Steinmetz 17 éves, az Arizona Diamondbacks válogatta be játékosai közé.