Megvan az első ortodox zsidó játékos az amerikai profi baseball-ligában

Jacob Steinmetzet az Arizona Diamondbacks válogatta be játékosai közé, ezzel a 17 éves fiatalember az MBL (Major League Baseball) első ortodox zsidó játékosa — írja a Jewish Telegraphic Agency.

A 196 cm-es, 100 kg-os sportoló az elmúlt szezont az ELEV8 Baseball Akadémián töltötte Floridában, miközben jesivába (rabbinikus iskola) is járt. Steinmetz a dobó pozíciójában játszik, dobása 157 km/órás.

Steinmetz beválogatásáról az egy amerikai sporttelevízió is beszámolt, a riporter Mázál tovot (jó szerencsét) és Behácláchát (sok sikert) kívánt Steinmetznek.

A 17 éves baseball szenzáció ortodox családból származik, megtartja a sábát és a kóserság törvényeit. Ugyan ha kell, játszik szombaton is, de nem használ semmilyen közlekedési eszközt és nem cipel semmilyen terhet közterületen, a zsidó vallási törvényeknek megfelelően.

Fans Go Crazy as Jacob Steinmetz becomes first Orthodox Jew to get picked in the MLB Draft

Fans go crazy as Jacob Steinmetz from Woodmere NY, becomes the first Orthodox Jew to be drafted in the MLB Draft.Steinmetz was picked by the Arizona Diamondb…

Steinmetz családja is sportos, édesapja Elliott a Yeshiva University kosárlabdacsapatában játszott, később edzőként is dolgozott.

Zsidó-arab kezdeményezés: Rakéták helyett rakettek!

A tenisz viszonylag új sport az arab szektorban, de Rahat lakói remélik, egy nap majd képviselik Izraelt a nemzetközi teniszbajnokságokon.