Koronavírus: a WHO szerint még veszélyesebb variánsok jöhetnek

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztet, hogy egyre veszélyesebb koronavírus-variánsok jelenhetnek meg a következő hónapokban – írta meg az IFL Science a Mandiner szerint.

„A bizottság aggódik, hogy a járványt lecsengettként kezeljük, amikor még messze vagyunk a végétől” – mondta egy sajtótájékoztatón Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a szervezet főigazgatója.

„Ugyanígy érdemes figyelmeztetni az embereket az újabb variánsok megjelenéséről, amelyek potenciálisan veszélyesebbek lehetnek, mint a korábbiak, és elterjedhetnek világszerte.” A WHO arra is felhívja a figyelmet, hogy a lezárások feloldása segítheti az újabb mutációk kialakulását.

A Johns Hopkins adatai szerint 2021 június eleje óta globálisan ismét emelkedni kezdtek a fertőzési számok, mégis sok ország lazít a korlátozásokon. Szerencsére Magyarországon más képet mutat a járvány, érdemes figyelni arra, hogy több európai ország is halaszthatja a nyitást az új fertőzöttek számának a megugrása miatt.

Bennett: a Pfizer-oltás „gyengébb, mint reméltük”

Bennett miniszterelnök azt mondta, hogy a COVID-19 oltások által nyújtott védelem ,,gyengébb, mint reméltük volna” a Delta variánssal szemben.