Új animációs Anne Frank filmet mutattak be Cannes-ban

Ari Folman izraeli filmkészítő alkotása a Hol van Anne Frank? egy új generációnak szeretné elmesélni Anne Frank történetét. 

A film Anne Frank képzeletbeli barátnője segítségével vezeti a nézőket végig a történeten, amely a második világháborúban kezdődik és a modern Amszterdamban ér véget. A film várhatóan vegyes fogadtatású lesz, miután a történet összeköti a holokausztot az szíriai menekültválsággal.

A filmet Ari Folman készítette, akinek Anne Frank képregénye magyarul is megjelent.

‘WHERE IS ANNE FRANK’ ‘ Trailer: Ari Folman’s Latest Cannes Animated Drama

In a year from today, Kitty, Anne Frank’s imaginary friend, the one that Anne devoted her entire diary to, magically comes to life at the Anne Frank house in…

„Valami újat kellett kitalálnom – nyilatkozta Folman a Reuters hírügynökségnek – nem dolgozhattam fel csak úgy önmagában a naplót. Fontos volt számomra, hogy elérjek egy új generációt.”

A gyönyörűen megrajzolt filmben hosszú évek munkája van, és az alkotókat a forgatókönyv megírásakor jelentősen befolyásolták a jelen eseményei.

Az alkotás a humort is segítségül hívja és például Justin Bieber is feltűnik benne, aki néhány éve botrányt okozott az Anne Frank múzeumban hagyott üzenetével.

Folman, aki maga is holokauszttúlélők gyermeke elmondása szerint 14 évesen olvasta először a naplót.

„Szerintem szakítani kell azzal, hogy ikonként tiszteljük. Anne Frank ennél sokkal több volt. Tini volt, tini problémákkal; utálta az anyját, sokat veszekedett, irigyelte a nővérét”

– mondta Ari Folman.

Fotó: Purple Whale Films 

Leszbikus utalások miatt tiltanák el az iskolásokat Anne Frank naplójától

Több mint 90 szülő levélben panaszkodott arra, hogy a lány leírásokat közölt a női nemi szervekről, és a nők iránti vonzalmáról.