Beszólt az amerikai professzor az antiszemitizmus és a szexuális zaklatások miatt, kirúgták.

Daniel Pollack-Pelzner, zsidó származású professzor, akit áprilisban rúgtak ki az oregoni Linfield Egyetemről, 4 millió dolláros pert indított az egyetem ellen, azt állítva, hogy megtorlás történt, amiért az iskola vezetőségének körében szexuális visszaéléseket és antiszemita zaklatást fedett fel — írja az Algemeiner.

Daniel Pollack-Pelzner – aki az oregoni McMinnville-ben található Linfield University (Oregon államban található Linfield University) professzora volt – a jogi kereset szerint perli az intézményt szerződésszegés, megtorlás és a durva visszaélések felfedezéséneknek és nyilvánosságra hozatalának „elhallgattatására” tett kísérlet miatt.

Miután 2019-ben egyetemi kurátor lett, a panasz szerint Pollack-Pelzner több, szexuális zaklatással és szexuális támadással vádolt kurátorral kapcsolatban is aggályokat fogalmazott meg.

Az egyik esetben egy később lemondott kurátor ellen vádat emeltek négy diák bántalmazásának vádjával.

Pollack-Pelzner azt állítja, arra kérte az egyetemet, hogy több képzéssel és más intézkedésekkel foglalkozzon a problémával, de Miles Davis elnök visszautasította, és

arra kérte, hogy vonjon vissza egy kari jelentést, amelyben részletesen beszámolt más zaklatási vádakról.

Davis később azzal vádolta meg Pollack-Pelznert, hogy „titkos programot” követ, amelynek célja a Lifield „belülről való elpusztítása”. Ugyanezen a napon Davis állítólag megkérdezte egy kari megbeszélésen, hogy több linfieldi professzor miért „aggódik” annyira a horogkeresztek és más rasszista és antiszemita graffitik miatt, amelyeket nemrég fedeztek fel az egyetemen.

Pollack-Pelzner azt is állította, hogy Davis korábban antiszemita megjegyzéseket tett a „zsidó orrúakra” Shakespeare „Velencei kalmár” című művének megvitatása során.

A tudós áprilisban történt kirúgása országszerte több száz professzor támogatását váltotta ki, akik aláírtak egy petíciót, amelyben követelték elbocsátásának kivizsgálását.

Hétfőn Scott Nelson, az egyetem szóvivője visszautasította Pollack-Pelzner professzor állításait, „alaptalannak” és „az egyetemen folyó fontos munkáról való figyelemelterelésnek” nevezve azokat.

A Columbia Egyetem hat diplomaosztót tart jövedelem és etnikum szerint

Ugyanakkor eltörölték a fehérek számára tartandó azon rendezvényeket, amin „feldolgozták” volna a „cinkosságukat” az igazságtalan rendszerekben.