Amerika legnagyobb tanári szakszervezete szerint Izrael „megszállt palesztin terület”

Az Egyesült Államok legnagyobb tanári szakszervezetének képviselői elfogadtak egy határozatot, amelynek célja Palesztina államként való elismerése volt, és elutasították azt, amelynek célja Izrael nyilvános bojkottálása volt — számol be a Daily Wire.

A Nemzeti Oktatási Szövetség (NEA) éves képviselői ülésén elfogadott határozatot „a megfelelő bizottsághoz utalták”, és a NEA vezetősége dolgozta ki, amely ragaszkodik ahhoz, hogy a szakszervezetnek „el kell ismernie Palesztina és a palesztin gyermekek és családok létezését és szuverenitását, valamint a minőségi oktatáshoz és a szabad élethez való emberi jogukat”.

Az elfogadott határozat nyíltan „megszállt palesztin területként” említi Izraelt. Követeli, hogy a NEA használja meglévő digitális kommunikációs hálózatait, hogy „tájékoztassa tagjait és a közvéleményt a palesztinok történelméről, kultúrájáról és küzdelmeiről, beleértve a megszállt palesztin területeken a gyermekek fogva tartását és bántalmazását”.

Az állásfoglalás azt is követeli, hogy a NEA emelje ki és tegyen közzé olyan cikkeket, amelyek elismerik „a palesztin gyermekek és családok jogaiért harcoló” tagok munkáját. Az állami és helyi tagszervezeteknek azt is mondták, hogy „meg kell védeniük a palesztinbarát – és gyakran Izrael-ellenes – tagok jogait”.

Jelen állás szerint a NEA a bizottsági felülvizsgálatig támogatja a palesztin állam létrehozását. Uri Pilocowski, a The Times of Israel írója úgy vélekedett, hogy egy Palesztin Hatóság által igazgatott állam „veszélyt jelentene Izrael biztonságára”.

„Egy kormány, amely támogatja a terrort és szemet huny a terror felett, nem bízható meg egy állam vezetésével” – írta Pilocowski. „Egy palesztin kormánynak magában kellene foglalnia a Hamászt, egy terrorista szervezetet, amely Izrael elpusztítására esküszik. Ez a palesztin államot terrorszervezetté tenné”.

A NEA éves ülésén a képviselők leszavaztak egy állásfoglalást, amely azt állította, hogy Izrael részt vesz a palesztinok elleni „etnikai tisztogatásban”. A javasolt tétel több mint 71 000 dollárjába került volna a NEA-nak.

„A NEA nyilvánosságra fogja hozni, hogy támogatja a palesztinok igazságért folytatott küzdelmét, és felszólítja az Egyesült Államok kormányát, hogy hagyjon fel Izrael és Szaúd-Arábia felfegyverzésével és támogatásával” – áll az elutasított határozatban. „A NEA továbbá nyilvánosságra fogja hozni, hogy támogatja a menekültstátuszt azon emberek milliói számára szerte a régióban, akik a folyamatos konfliktus és elnyomás miatt kénytelenek elköltözni és menedéket keresni maguk és családjuk számára.”

Ugyanez az állásfoglalás azt állította, hogy az arab lakosság hősiesen fellázadt Izrael ellen a zsidó állam ellen fellángolt legutóbbi terrortámadások során.

„Palesztina arab lakossága ismét hősies harcba kezdett az izraeli állam és az izraeli társadalom szélsőséges nacionalista erői által elkövetett katonai elnyomás és ’etnikai tisztogatás’ ellen. Ha a NEA támogatja ezt a küzdelmet, az nemzetközileg gyengíti a reakciót” – olvasható az állásfoglalásban.

A NEA nem az egyetlen tanári szakszervezet, amelyik az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatban nyilatkozik. A Washington Free Beacon szerint az Amerikai Tanárok Szövetségének (AFT) elnöke, Randi Weingarten egy interjúban a zsidókat „a tulajdonosi osztály részeként” bírálta.

Biden csodálja a radikális Rashida Tlaib „intellektusát”

Az antiszemita nézeteiről híres szélsőbaloldali képviselőnő természetesen az Izraelnek történő fegyvereladást sérelmezi.