Biden csodálja a radikális Rashida Tlaib „intellektusát”

Joe Biden demokrata elnök kedden megdicsérte a szélsőbaloldali, antiszemita nézeteiről híres Rashida Tlaib demokrata kongresszusi képviselőnőt, miután a képviselőházban összetűzés alakult ki Izraelről — írja a Daily Wire.

Tlaib szembeszállt Bidennel „Izrael támogatása miatt a Hamász elleni gázai bombázó hadjárat közepette” – jelentette a The New York Times, hozzátéve, hogy „megismételte a múlt héten a képviselőházban elmondott dörgedelmes beszédét, amelyben azt mondta az elnöknek, hogy többet kell tennie a palesztin életek és emberi jogok védelme érdekében”.

„Csodálom az intellektusát, csodálom a szenvedélyét, és csodálom, hogy annyi más emberért aggódik” – mondta Biden, miközben „Rashid”-ként emlegette Tlaibot.

„Szívemből imádkozom, hogy a nagymamád és a családod jól legyen. Ígérem, mindent megteszek, hogy így legyen”.

Később a nap folyamán Biden azzal viccelődött, hogy elgázolna egy riportert egy teherautóval, miután a riporter megkérdezte Bident, hogy feltehet-e neki egy kérdést Izraelről.

„Biden épp akkor tartott beszédet egy Ford gyárban, hogy amerikai munkahelyteremtési tervének elfogadásával az elektromos járművek átalakítását szorgalmazza” – számolt be a USA Today. „A 2,3 trillió dolláros infrastrukturális terv 174 milliárd dollárt pumpálna az elektromos járművekbe. Az elektromos járműveket »az autóipar jövőjének« nevezve Biden azt mondta, hogy a beruházásokra azért van szükség, hogy felzárkózzanak Kínához a termelés és az értékesítés terén”.

Biden a megjegyzéseket egy új elektromos autó tesztvezetése közben tette:

    RIPORTER: Elnök úr, feltehetek egy gyors kérdést Izraelről, mielőtt elhajt?

    BIDEN: Nem, nem kérdezhet. Nem, hacsak nem áll az autó elé, miközben én a gázra lépek.

    [Nevetés]

    BIDEN: Csak ugratom.

Biden és Tlaib keddi konfrontációjára azután került sor, hogy palesztin terroristák jóval több mint 3500 rakétát lőttek ki Izraelre, közel egy tucat izraeli állampolgárt megölve és további százakat megsebesítve. A Biden-kormányzat nemrég zöld utat adott egy 735 millió dolláros fegyvereladás előtt Izrael számára, amit Tlaib és más szélsőbaloldali demokraták elleneznek.

A vezető demokrata pártiak azt fontolgatják, hogy késleltetik a fegyverek eladását Izraelnek, a republikánusok pedig arra figyelmeztetnek, hogy a „Hamasz Caucus” arra próbálja rávenni a demokratákat, hogy „hagyják cserben Izraelt”.

Magyarország az EU ellenében is kiáll Izrael mellett

Szijjártó Péter „kevesebb ítélkezést, kevesebb kioktatást, kevesebb kritikát, kevesebb beavatkozást és több pragmatikus együttműködést” sürget az Unióban.