Wiesenthal Központ: a jobbikos indulás az előválasztáson „problémás a zsidó közösség számára”

Mint azt lapunk is megírta, a jobbikos Szilágyi György több baloldali ellenzéki párt támogatásával is indul a budapesti 14. sz. országgyűlési egyéni választókerületben tartandó ellenzéki előválasztáson.

Mindez ellentmondásos, ugyanis Szilágyi, a Jobbik alelnöke 2013-ban javasolta a Simon Wiesenthal Központ betiltását, melyet „magyarellenes szervezetnek” nevezett.

Szilágyi problémája az volt a központtal, hogy az elítélte magyar fociultrák csoportját, akik Csatáry Lászlót éltető molinót mutattak fel egy mérkőzésen. Mint emlékezetes, Csatáry rendőrtisztként súlyos szerepet vállalt az 1944-es kassai deportálásokban.

Lapunk most kérdéssel fordult a Simon Wiesenthal Központhoz, miszerint mi a véleményük Szilágyi indulásáról az ellenzéki előválasztáson.

Efraim Zuroff igazgató válasza szerint: „Szerencsére egyikünknek sem kell szavazni a Wiesenthal Központnál a magyar országgyűlési választásokon 2022-ben. Így nem kell eldöntenünk kit válasszunk a két jelölt közül, akiknek

eddigi teljesítménye erősen problémás a zsidó közösség számára. A Wiesenthal Központ egyik jelöltet sem tudja nyugodt szívvel támogatni”.

A kérdéses választókerületben a jobbikos Szilágyi a Momentum, a DK és az LMP támogatásával indul az ellenzéki előválasztáson, ellenfele az MSZP-s Lukoczki Károly lesz.

Egyelőre nem ismert, hogy élesben kit fog indítani a Fidesz a kérdéses kerületben.

Jönnek az antiszemiták: a baloldal és a Jobbik összefogásának krónikája

Az ellenzéki, baloldali-liberális pártok sorra állnak be antiszemita és rasszista jelöltek mögé, az alábbiakban ezeknek nem a teljesség igényével készült összeállítását adjuk.