Egyetlen óra leforgása alatt kétszer ért antiszemita inzultus egy zsidó férfit Londonban

A férfi testvére szerint a brit fővárosban mindennaposak a hasonló esetek.

Antiszemita atrocitások és halálos fenyegetések kísérték egy zsidó férfi útját a londoni tömegközlekedésen – egy órán belül kétszer is kapott belőlük. A konkrét esetekről az áldozat testvére számolt be szombaton a közösségi médiában. Szerinte a vallásos emberek állandóan ki vannak téve ilyen jellegű zaklatásoknak a brit fővárosban.

Shlomie Liberow a Twitteren írt bejegyzést: „A testvéremet (aki láthatóan zsidó) megtámadták a 113-as buszon, amikor a londoni Oxford Cirus felé tartott este 11:33-kor, és azzal fenyegették meg, hogy ‘elvágják a nyakát Palesztináért’.”

A szöveg mellé egy videót is csatolt Liberow, amin jól látható, hogy egy színesbőrű férfi gyűlölködve kiabál antiszemita szövegeket, majd a buszról leszállva is folytatja az erőszakos kirohanását.

Shlomie Liberow on Twitter: „My brother [who is visibly Jewish] was attacked on the 113 bus, heading in direction of Oxford Circus, London at 11:33PM and threatened to „slit his throat for Palestine”. Will anything be done about this rampant #Antisemitism @tfl @CST_UK @antisemitism pic.twitter.com/iCKV62rA8b / Twitter”

My brother [who is visibly Jewish] was attacked on the 113 bus, heading in direction of Oxford Circus, London at 11:33PM and threatened to „slit his throat for Palestine”. Will anything be done about this rampant #Antisemitism @tfl @CST_UK @antisemitism pic.twitter.com/iCKV62rA8b

„A láthatóan zsidó emberek extrém rasszizmust tapasztalnak napi szinten” – írta Liberow, akinek beszámolója szerint testvére egy órával korábban egy másik antiszemita esettel is találkozott. Akkor fiatalok egy csoportja címzett hozzá antiszemita megjegyzéseket egy mozgólépcsőn.

Az Algemeiner szerint az esetet követően a londoni tömegközlekedést vezető vállalat egyik képviselője azt írta, hogy sajnálattal értesültek a történtekről, és arra kérik az áldozatot, hogy tegyen mielőbb bejelentést a rendőrségen.

Liberow a Daily Mailnek kifejtette, hogy bár szerinte egyre gyakoribbak az ilyen esetek London utcáin, a rendőrség gyakran tehetetlennek bizonyul, ezért sokszor elmaradnak a bejelentések.

Corbyn baloldali aktivista testvérének antiszemita-botránya

Piers Corbynt letartóztatták, de tagadja, hogy antiszemita volna, hiszen korábban egy zsidó nő férje volt.