Izrael légi csapásokat mért a Hamász katonai létesítményeire válaszul a gyújtóléggömbökre

Izrael szombat este légi csapásokat mért a Gázai övezetben a Hamász katonai létesítményeire válaszul arra, hogy a radikális palesztin szervezethez köthető szélsőségesek gyújtószerkezetekkel felszerelt léggömböket indítottak a zsidó állam területére – közölte az izraeli hadsereg.

Az izraeli bombázás célpontjai egy rakétakilövő állás és egy fegyvergyártó létesítmény voltak. Egészségügyi források szerint egy ember súlyosan megsebesült a légitámadásban.

Az izraeli fegyveres erők emellett beszámoltak arról is, hogy Ciszjordániában egy feltételezett palesztin merénylővel végeztek. A nap folyamán összetűzés alakult ki zsidó telepesek és a helyi palesztin lakosok között. A katonák igyekeztek közbe avatkozni, amikor is egy háztetőről egy férfi robbanószerkezetet dobott feléjük, mire válaszul tüzet nyitottak „a veszély semlegesítésére”. A palesztin hatóságok szerint egy 20 éves férfi vesztett életét az incidensben.

Izrael és a gázai szélsőséges iszlamista szervezetek között május elején rakétaháború robbant ki. A 11 napos összecsapásnak a május 21-ére virradóra megkötött tűzszünet vetett véget, ennek ellenére szélsőségesek többször is indítottak gyújtószerkezetekkel felszerelt léggömböket Izrael területe ellen, amire a zsidó állam légicsapásokkal felelt.

A Hamász folytatja a gyermekkatonák toborzását, mégsem ítéli el senki

A Hamász szerint a fiataloknak készen kell állniuk az „áldozathozatalra”, ami úgy tűnik, hogy a terrorista csoport által leggyakrabban használt kifejezés.