Egy nő segítséget kért a romok alól, de a tűzoltók nem tudták elérni

Az összeomlott floridai épületnél a mentés megkezdése után néhány órával a mentőszolgálatok felfedeztek egy nőt a romok alatt, aki segítség után kiabált. 

Egyre fogy a remény arra, hogy egy héttel a surfside-i lakóépület részleges összeomlása után túlélőkre bukkanjanak. A hatóságok nyilvánosságra hozták, hogy az első nap felfedeztek egy túlélőt a romok alatt – számolt be a Daily Wire.

Az épületben ragadt nő azt kiabálta, hogy: „Itt vagyok, vigyetek ki, vigyetek ki!” Az esetről az egyik tűzoltó számolt be a helyi televíziónak.

Azonban a nőt olyan hatalmas betontömb választotta el a mentőcsapattól, hogy nem tudták időben elérni.

„Megpróbáltuk megmenteni őt, és megnyugtatni. A segítségünket kérte, és, hogy szabadítsuk ki. Folyamatosan beszéltünk hozzá, hogy ki fogjuk vinni” – mondta a neve elhallgatását kérő tiszt. A nő elmondta nekik, hogy a szülei is az épületben vannak.

A mentőcsapat azután volt kénytelen megszakítani a mentést, hogy tűz ütött ki a garázsban. Mire folytatni tudták a mentést a nő nem válaszolt.

A helyi televízió megszerezte a tűzoltóság belső levelezését, amelyben az egyik tiszt aggodalmát fejezte ki, hogy a csapatát lelkileg nagyon megviselte az eset. A tűzoltók több mint 10 órán át próbálták tartani a lelket az ágya mellett a romok alatt eltorlaszolt nőben.

A mentés közben több alkalommal hallottak hangokat a tűzoltók, de az épület romjai között olyan nehéz és veszélyes haladni, hogy eddig nem sikerült senkit élve kihúzni az épület alól.

Eddig 18 holttestet találtak a romok alatt, és 160 embert még keresnek.

Borítókép: MTI/AP/Lynne Sladky

Drámai videókon a floridai toronyház katasztrófa

A Champlain-torony déli részén, percekkel a halálos összeomlása előtt rögzített videó szerint látszik, hogy az épület parkolóházának mennyezetéből ömlik a víz, és a földre törmelékek hullanak.