Ismét hátat fordított az amerikai zászlónak egy sportoló

A kalapácsvető Gwen Berry viselkedését, miután szombaton hátat fordított a zászlónak az amerikai himnusz alatt, jelentős visszatetszéssel fogadták — számol be a Daily Wire.

„Berry szombaton harmadik lett kalapácsvetésben, ezzel kvalifikálta magát a tokiói olimpiára. Amikor az amerikai himnusz megszólalt, és miközben a győztesek a dobogón álltak, Berry elfordult a zászlótól, és a lelátó felé nézett” – számolt be a The Daily Wire. „A himnusz vége felé felhúzott egy fekete pólót, amelynek elején az ‘Activist Athlete’ felirat volt olvasható, és ezzel eltakarta a fejét.”

A mutatványa felháborodást keltett a közösségi médiában, sokan megkérdőjelezték, hogy Berry miért akarja képviselni azt az országot, amelyet megvet. Mások azt javasolták, hogy Berryt dobják ki az USA csapatából, és ne engedjék versenyezni az olimpián a tiltakozás miatt.

Dana Loesch on Twitter: „Then don’t compete on behalf of the U.S. in competition. Fairly simple. https://t.co/BACTwFlOjq / Twitter”

Then don’t compete on behalf of the U.S. in competition. Fairly simple. https://t.co/BACTwFlOjq

„Akkor ne vegyen részt az USA nevében a versenyen. Elég egyszerű” – mondta Dana Loesch konzervatív rádiós műsorvezető.

Bethany S. Mandel on Twitter: „I’d love to see someone from an actually oppressive country try this shit. Hell, I wouldn’t mind if they threw her off Team USA, but they’re gutless and will give her a participation trophy 🏆 just to assuage their own baggage. https://t.co/LCHn47CTjY / Twitter”

I’d love to see someone from an actually oppressive country try this shit. Hell, I wouldn’t mind if they threw her off Team USA, but they’re gutless and will give her a participation trophy 🏆 just to assuage their own baggage. https://t.co/LCHn47CTjY

A Ricochet szerkesztője, Bethany Mandel így tweetelt: „Szeretném látni, hogy valaki egy valóban elnyomó országban megteszi ezt a sz**t. A pokolba is, nem bánnám, ha kidobnák a Team USA-ból, de töketlenek, és csak azért adnak neki részvételi lehetőséget, hogy enyhítsék saját terheiket.

A Fox News munkatársa, Lisa Boothe megkérdezte:

Lisa Boothe 🇺🇸 on Twitter: „Why do we have athletes representing America who don’t like America? https://t.co/CfpteFJ9Ii / Twitter”

Why do we have athletes representing America who don’t like America? https://t.co/CfpteFJ9Ii

„Miért vannak olyan sportolóink, akik Amerikát képviselik, de nem szeretik Amerikát?”.

A The Daily Wire munkatársa, Matt Walsh is hozzászólt Berry tiltakozásához: „Egy egészséges és önbecsülő országban kirúgnák a csapatból, és megszégyenítenék, mint egy elkényeztetett, rossz gyereket. Ehelyett hősként ünneplik majd”.

Ted Cruz szenátor (R-TX) (Republikánus-Texas) azt sugallta, hogy Berry tiltakozása a baloldal széleskörű Amerika-ellenességét képviseli.

Ted Cruz on Twitter: „Why does the Left hate America?Sure, we have our faults, but no nation in the history of the world has liberated more people from captivity, has lifted more out of poverty, has bled more for freedom, or has blessed more w/ abundance.God bless America. https://t.co/7hH1FMzEn0 / Twitter”

Why does the Left hate America?Sure, we have our faults, but no nation in the history of the world has liberated more people from captivity, has lifted more out of poverty, has bled more for freedom, or has blessed more w/ abundance.God bless America. https://t.co/7hH1FMzEn0

„Miért gyűlöli a baloldal Amerikát?” kérdezte Cruz. „Persze, vannak hibáink, de a világtörténelemben egyetlen nemzet sem szabadított ki több embert a fogságból, nem emelt ki többet a szegénységből, nem vérzett többet a szabadságért, és nem áldott meg több embert a bőséggel. Isten áldja Amerikát.”

Berry vasárnap este visszavágott kritikusainak.

„Ezek a megjegyzések tényleg azt mutatják, hogy: 1.) Az amerikai emberek a hazafiságot az alapvető erkölcsiség fölé helyezik. 2.) Még George Floyd és oly sokan mások meggyilkolása után is; a fekete életekkel kapcsolatos reklámok, nyilatkozatok és hamis érzelmek csak egy átverés” – tweetelte Berry.

Hétfőn a Fehér Ház sajtótitkára, Jen Psaki azt mondta, hogy Joe Biden elnök „tiszteletben tartja” Berry jogát a tiltakozáshoz, és kerülte a Team USA sportolójának bírálatát. Mint arról a The Daily Wire beszámolt:

Az incidensről kérdezve Psaki azt mondta, hogy Biden nem beszélt konkrétan Berryről, de tiszteletben tartja a nő jogát a „békés tiltakozáshoz”.

Az elnök – tette hozzá Psaki – „hihetetlenül büszke arra, hogy amerikai, és nagy tisztelettel viseltetik a himnusz és mindaz iránt, amit képvisel, különösen az egyenruhában szolgáló férfiak és nők iránt szerte a világon”.

De – tette hozzá – Biden „természetesen azt is mondaná, hogy a büszkeségünk része az is, hogy elismerjük, hogy vannak olyan pillanatok, amikor mi, mint ország, nem feleltünk meg a legmagasabb eszményeknek, és ez azt jelenti, hogy tiszteletben tartjuk az emberek Alkotmányban biztosított jogát a békés tiltakozásra”.

A zsidó érdekeltség a kritikai fajelmélet elleni harcban

Miért állnak az amerikai zsidó csoportok a rossz oldalon ebben a csatában? – teszi fel a kérdést Jonathan S. Tobin.