„12 éves kislány, zsidó imakönyvből imádkozott a romok alatt rekedt szülei megtalálásáért”

A floridai Surfside város polgármestere a múlt hét végén összeomlott lakóház romjainál folyó mentési munkálatokat kommentálva megindító történetet mesélt a tragédia okozta pusztításról — írja a The Yeshiva World News.

„Múlt éjszaka, amikor a helyszínre jöttem, láttam egy kislányt. 12 éves lehetett, egyedül ült a romoknál” – mondta Charles Burkett a CNN hírtelevíziónak.

Burkett már korábban is találkozott a kislánnyal, akinek vagy édesanyja, vagy édesapja rekedt a romok alatt, a másik szülő máshol tartózkodott. Burkett szerint a kislány a mobiltelefonját nézte, azon pedig zsidó imakönyv applikációt olvasott.

„Magában imádkozott ott, ahol valószínűleg a romok alatt valamelyik szülője rekedt” – folytatta a polgármester.

Mayor: Girl missing parent in collapse prays alone

Another body was recovered amid the debris of a collapsed Florida condo building, bringing the confirmed death toll to 10. Surfside Mayor Charles Burkett say…

„Összetört a szívem. Ma megkeresem ezt a kislányt és elmondom neki, hogy forduljon hozzám, ha bármi segítségre van szüksége, és hogy nincs egyedül ebben a tragédiában, mind itt vagyunk mellette” – nyilatkozta Burkett. „Egyedül ülve, teljesen elveszetten, nézni a romokat, amelyek alatt ott kell legyen a szülője… ilyesminek nem szabadott volna megtörténni.”

A floridai Surfside-ban összedőlt 13 emeletes épület tragédiája eddig 11 ember életét követelte, 150 személyt még mindig keresnek a mentőalakulatok.

Négyre nőtt a floridai házomlás áldozatainak a száma

Egy, az amerikai sajtóban több helyen is idézett jelentésben egy mérnök már évekkel ezelőtt „jelentős szerkezeti károkra” figyelmeztetett a Miami Surfside negyedében található társasházzal kapcsolatosan.