Éric Zemmour: Magyarországnak igaza van

Éric Zemmour, jobboldali francia esszéíró és politikai elemző a francia CNews televízióban állt ki Magyarország kormánya mellett, az európai LMBTQ-lobbi és az Európai Unió összehangolt támadását pedig politikai botránynak nevezte – írja az Origo.

Éric Zemmour kifejtette, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokságot is – mint oly sok nagyszabású sportversenyt – foglyul ejtették különféle lobbik és mozgalmak, amelyek felhasználják a népszerű sportokat és sporteseményeket saját kisebbségi ideológiájuk terjesztésére.

A nézők millióit képernyők elé szegező eseményeket a saját politikai céljuk elérésére fordítják. Ha a nézők a szeretett sportot és saját csapatuknak a játékát nézik, és eközben élvezik a versenysorozatot, könnyedén eshetnek abba a tévedésbe, hogy az eseménysorozat közben megjelenő üzenetek – politikai vagy kereskedelmi (reklám) – szintén pozitívak és helyesek. Számos politikai rezsim kihasználta válogatottjának eredményes labdarúgó-világbajnoksági szereplését saját politikájának a népszerűsítésére: Mussolinitól kezdve a brazil államfőn keresztül egészen a francia Jacques Chiracig.

(…) Mindkét ideológiai csoport ugyanazon az alapon működik: ha egy ország kormánya ellenzi az antirasszista ideológiai mozgalmat, akkor rasszistának bélyegzik. Ha az LMBTQ-lobbi propagandáját ellenzi, akkor homofóbnak nyilvánítják.

A teljes cikk itt olvasható.

A francia tv kommentátor, aki miatt Le Pen még az apját is felhívta

Indul vagy nem indul Éric Zemmour a francia tv népszerű megmondóembere a 2022-es elnökválasztáson?