Az amerikai adóhatóság szerint a Biblia republikánus

Az amerikai adóhatóság elutasította egy keresztény szervezet mentességi kérelmét, mert szerintük a Biblia a republikánusokhoz köthető, és politikai kötődésű szervezet nem kaphat adómentességet. 

Az IRS (amerikai adóhatóság) nemrég megtagadta egy keresztény szervezet kérését, hogy adómentes státuszt nyerjenek, mivel szerintük „a bibliai tanítások általában a Republikánus párthoz és jelöltjeihez köthetők” – írja a Daily Wire.

A múlt héten a First Liberty, mely a Christians Engaged szervezetet képviseli, fellebbezett. Szerintük a szervezet célja a keresztények motiválása, a Biblia-oktatás és a közös imák szervezése.

Az IRS eredeti elutasításában idézte, hogy a szervezet céljai között meg volt határozva a hívők „oktatása” olyan „nemzeti ügyek” kapcsán, mint „az élet szentsége, a házasság fogalma, bibliai igazság, szólásszabadság, védelem, határok, bevándorlás, amerikai-izraeli kapcsolatok”.

Mivel az IRS vonatkozó osztályának vezetője szerint a bibliai tanítások a republikánusokhoz köthetők, ezért elvetette a szervezet kérelmét.

Londonban letartóztattak egy prédikátort, mert a Bibliából idézett

A „homofób” igehelyet idéző utcai prédikátort azért tartóztatták le, mert „stresszt és aggodalmat” okozott a feljelentést tevő járókelőknek.