Mázel tov: Gilád Salit megnősült

Az izraeli hadsereg egykori katonája 2006 és 2011 között sínylődött a Hamász fogságában Gázában — értesült a Times of Israel.

Gilád Salit, az izraeli védelmi erők egykori katonája, akit öt évig fogságban tartott a Gázában uralkodó Hamász terrorcsoport, szerda este vette feleségül menyasszonyát, tíz évvel azután, hogy egy vitatott fogolycsere keretében szabadon engedték.

Salit több éves ismeretség után kötötte össze az életét Nicán Sábáttal a közép-izraeli Emek Heferben. A pár tavaly jelentette be eljegyzését.

כאן חדשות on Twitter: „מזל טוב: גלעד שליט התחתן עם בחירת ליבו ניצן@shani_na (צילום: אביב וטלי צילום ועריכת וידאו) pic.twitter.com/VYFNO0a59Y / Twitter”

מזל טוב: גלעד שליט התחתן עם בחירת ליבו ניצן@shani_na (צילום: אביב וטלי צילום ועריכת וידאו) pic.twitter.com/VYFNO0a59Y

A Kan közszolgálati műsorszolgáltató szerint a szűk körben megtartott eseményre csak családtagokat, és közeli barátokat hívtak meg, akiknek ceremónia előtt alá kellett írniuk egy titoktartási megállapodást.

A ma 34 éves Salitot a Hamász tartotta fogva 2006 és 2011 között, miután egy Izraelbe behatoló terrorista kommandó elrabolta az állomáshelyéről.

2011-ben egy vitatott alku keretében bocsátották szabadon, cserébe Izrael 1027 terroristát engedett ki a börtönből.

Fogolycserére készül Izrael és a Hamász – egyiptomi közvetítéssel

Elemzők szerint a Hamász vezére próbálja megerősíteni támogatottságát a palesztinok körében, mivel egy lehetséges vezetőválasztás van a láthatáron.