A Munkáspártba igazolt a legendás tory házelnök

John Bercow szerint Boris Jonhson reakciós, populista, nacionalista és idegengyűlölő politikája tönkretette a konzervatívokat – nyilatkozta a The Guardiannak adott interjújában. 

John Bercow, aki a Brexit idején volt a brit parlament házelnöke, de 2019 óta már nem parlamenti képviselő – írja a Mandiner. A közvetítések során tett megnyilatkozásai széles körben ismertté tették. A Guardiannak adott mostani interjújában azonban közölte, „elege van abból, hogy a Toryk, ahová 17 éves korában csatlakozott mára egy idegengyűlölő, rasszista párt” lett, így már nem találja benne a helyét, így átállt a baloldalra.

A volt házelnök az interjúban többek között elmondta azt is, miszerint véleménye szerint „Boris Johnson reakciós, populista, nacionalista és idegengyűlölő politikája”tönkretette a konzervatívokat”, ő pedig többé semmi szín alatt nem kíván ezzel közösséget vállalni, mivel őt „az egyenlőség, társadalmi igazság és nemzetköziség politikája” motiválja, amit szerinte a Munkáspárt képvisel egyedül Nagy-Britanniában.

Az antiszemitizmus miatt is bukott a brit Munkáspárt

Kész távozni a brit Munkáspárt vezetője – de nem azonnal. Jeremy Corbyn a Brexitet okolja a választások eredményeiért.