A Zara elítélte zsidó ruhatervezőjének Izrael melletti kiállását

A Zara kedden bejelentette, hogy elítéli Vanessa Perilman, a Zara női ruhái vezető ruhatervezőjének megjegyzéseit, melyeket egy Instagram-vitában tett Izrael mellett – írja az Algemeiner.

Perilman Qaher Harhash palesztin modellel vitatkozott, aki arról posztolt, hogy

Izrael „apartheidet” és „etnikai tisztogatást” csinál, és hogy szerinte az országban azért nem tanítják héberül az arabokat, hogy ne találjanak munkát.

A ruhatervező azt reagálta erre, hogy „talán ha a néped tagjai tanulnának, akkor nem robbantanának fel kórházakat és iskolákat, amiket Izrael fizetett ki Gázában. Az izraeliek nem tanítják arra a gyermekeiket, hogy gyűlöljenek és köveket dobáljanak, mint ti.”

Perilman azt is írta, hogy „SOSEM fogok felhagyni Izrael megvédésével”, majd nem sokkal később elnézést kért Harhashtól.

Miután a model kiposztolta a beszélgetésüket, Izrael-ellenes felhasználók Perilman kirúgását követelték és a Zara bojkottjára szólítottak fel.

Az NBC Newsnak a Zarát birtokló Inditex cég azt nyilatkozta, hogy a Zara „sokszínű” cég, és „elítélik” a megjegyzéseket, amelyek „nem tükrözik alapvető értékeinket, mint az egymás iránti tisztelet”. A cég nem beszélt róla, hogy kirúgnák Perilmant.

Harhash arról nyilatkozott, hogy „a márkák kiállnak az antiszemitizmus ellen, de nem állnak ki az antipalesztinizmus ellen. És erről beszélni kell.” Szerinte a megjegyzések sértették a muszlimokat, és ezért a Zarának tőlük is elnézést kell kérnie.

Öngól: Bella Hadid a ’39-es zsidó focicsapattal bizonygatja „arab Palesztina” létét

A palesztin-amerikai modell Bella Hadid egy teljesen zsidó focicsapat fotójával érvel amellett, hogy a zsidók ellopták Palesztinát az araboktól.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.