Több mint 80 keresztény vezető kérte a Mindenható áldását Bennettre és fejezte ki támogatását Izrael iránt

Mintegy 80 keresztény vezető küldött gratuláló levelet Naftali Bennett új izraeli miniszterelnöknek. A levél kezdeményezője a Philos Project, egy New York-i székhelyű amerikai non-profit szervezet volt – írta a Jerusalem Post. 

„Előre is köszönetet szeretnénk mondani Önnek, amiért megvédi a közös értékeinket, vonatkozzanak azok minden izraeli polgárra, legyenek azok zsidók, keresztények, muszlimok vagy drúzok; amiért őrzi a szent helyeket és fogadja a zarándokokat a világ minden tájáról, hogy felfedezzék hitük szülőhelyét; amiért megvédi Izraelt a külső agresszióval szemben; és amiért továbbra is Izrael és a szomszédai közötti békéért dolgozik. Cserébe ígéretet teszünk arra, hogy elmélyítjük barátságunkat az Önök országával és csodálatos népével” – áll a levélben.

A Philos Project elnöke, Robert Nicholson a Jerusalem Postnak elmondta, hogy véleménye szerint ez egy történelmi pillanat Izraelben:

„A dolgok politikailag változnak, és úgy gondoltuk, hogy ez az esemény elég jelentős ahhoz, hogy az élére álljunk, és megmutassuk a miniszterelnöknek, a koalíciónak és a világnak, hogy nemcsak Izrael és a zsidó nép iránt létezik valódi keresztény barátság, hanem van a keresztényeknek egy nagyon széles köre, akik törődnek az országgal és annak egész népével” –­ nyilatkozta Nicholson.

A levelet több felekezet vezetői írták alá, köztük katolikus, protestáns és ortodox keresztények a világ minden tájáról: Észak- és Dél-Amerikából, Európából, Afrikából és Ázsiából. Az aláírók több száz millió keresztényt képviselnek világszerte, és köztük vannak az American’s National Prayer Committe, a National Religious Broadcasters, a Christians United for Israel, a The King’s College, a Nemzetközi Keresztény Nagykövetség és a Keresztény Vezetők Kongresszusának képviselői is.

A vezetők azt írták, hogy ami összeköti őket, az „hogy, szeretik és határozottan megvédik Izraelt, amelynek a fővárosa Jeruzsálem”.

Azt is megüzenték az új miniszterelnöknek, hogy imádkozni fognak a Mindenhatóhoz, hogy „adjon neki bölcsességet és erőt, a nehéz döntések közben, amelyek milliók életét befolyásolják”.