Izrael légitámadásokat hajtott végre Gáza ellen

Izrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.

A hét eleje és a májusi harcok befejezése óta ez immár az izraeli légi csapások második hulláma az övezetben. A hadsereg tájékoztatása szerint a Hamász egyik katonai létesítményét és egy rakétaindító állást vettek célba Gázában és Hán Juniszban.

Aviv Kohavi, a hadsereg parancsnoka arra kérte az izraeli vezérkart, hogy helyezze magasabb készültségbe az izraeli haderőt, mert több forgatókönyv is lehetséges, köztük az ellenségeskedés ismételt fellángolása a legutóbbi harcok után.

A hírek szerint személyi sérülés nem történt, miután Izrael figyelmeztette a lakosokat a támadásról.

Israel Defense Forces on Twitter: „In response to arson balloons launched from Gaza into Israel, we struck military compounds and a rocket launch site belonging to Hamas in Gaza.The IDF has increased its readiness for various scenarios & will continue to strike Hamas terror targets in Gaza. pic.twitter.com/awnCMTcSD9 / Twitter”

In response to arson balloons launched from Gaza into Israel, we struck military compounds and a rocket launch site belonging to Hamas in Gaza.The IDF has increased its readiness for various scenarios & will continue to strike Hamas terror targets in Gaza. pic.twitter.com/awnCMTcSD9

Péntek reggel megszólaltak a szirénák a gázai határ közelében fekvő Kfar Azaban, amikről az IDF közölte, hogy csak figyelmeztető szirénák voltak, nem rakétát jeleztek – írja a Jerusalem Post. 

Az elmúlt napokban feszült volt a hangulat a Gázai-övezet terrorcsoportjai és Izrael között, miután a Hamász támadással fenyegetőzött a keddi jeruzsálemi zászlós felvonulás miatt.

Kedd óta Gáza újra gyújtóléggömböket kezdett el izraeli területre küldeni, amelyek eddig 8 tűzesetet okoztak.

Fotó: Gáza május 20-án egy légicsapás után. 

Mostantól minden izraeli légicsapás címlapsztori lesz?

Tovább durvul a baloldali médiumok Izrael-ellenes retorikája.