Összecsapások történtek a Templom-hegyen

A palesztinok a péntek délutáni ima után nem voltak hajlandóak levonulni a magaslatról, hanem kövekkel kezdték el dobálni a rendőröket. 

Az al-Aksza mecsetből kijövő imádkozók péntek délután megtámadták a rendőröket, miközben az elmúlt napokban megnövekedett a feszültség, hogy kiújulhatnak a harcok a Hamász és Izrael között – írja a Times of Israel. 

Az összecsapásokban kilenc palesztin sérült meg, legalább egyet az egyik társa talált el kővel, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek a gumilövedékektől.

A rendőrség számított a zavargásra, mert ima után lehetett látni, hogy a tömeg egy palesztin zászlót lenget.

Az elmúlt héten folyamatosak voltak a ciszjordániai Beitan város közelébe az összecsapások az izraeli hadsereg és a palesztinok között. Pénteken 47-en sérültek meg a zavargásokban.

Az arabok földet égettek és kövekkel dobálták a katonákat. A lázongás válasz volt a város közelében újra felbukkant telepre. Az összecsapások során a hadsereg négy palesztint lőtt le.

Borítókép: EPA/ATEF SAFADI

Izrael légitámadásokat hajtott végre Gáza ellen

Izrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen.