Terrorvádak alapján és rabszolgatartásért ítéltek el Németországban egy dzsihádista nőt

Terrorvádak alapján és rabszolgatartásért hat és fél börtönre ítéltek el Németországban egy konstanzi születésű fiatal nőt szerdán.

Az ügyben illetékes düsseldorfi tartományi főbíróságon zárt ajtók mögött zajlott a tárgyalás az időközben 23 éves nő, illetve Köln városában élő apósa és anyósa ellen. A per másfél évig tartott.

Sarah O. 15 évesen, gimnazistaként hagyta el Németországot, hogy Szíriában az Iszlám Állam dzsihadistáihoz csatlakozhasson. Apósa és anyósa pénzzel támogatták őt és férjét is, ezzel pedig a bíróság meglátása szerint a terrorszervezetet. Az anyóst négy és fél év börtönre, míg az apóst három év börtönre ítélték.

A bíróság ítéletének indoklásában közölte, hogy Sarah O. és férje öt jazidi nőt és két kislányt tartott rabszolgaként. Hárman közülük pótmagánvádlóként léptek fel az eljárásban.

A törvényszék arra a megállapításra jutott, hogy Sarah O. engedélyével férje a három nő közül kettőt megerőszakolt. A bíróság úgy találta, hogy Sarah O. még bátorította is férjét erre a cselekedetre.

A dzsihadista pár egyik 14 éves rabszolgája életét vesztette egy Sarah O. által jóváhagyott út során, amikor rájuk lőttek egy szíriai útkereszteződésben.

Az Iszlám Állam szélsőségesei 2014 nyarán kiterjedt területeket rohantak le Irakban és Szíriában. 2014. augusztus 3-án foglalták el a jazidik fellegvárát, az északnyugat-iraki Szindzsárt. A szunnita szélsőségesek az általuk sátánimádónak és hitetleneknek tartott jazidik közül az esetek többségében a férfiakat meggyilkolták, a nőket megerőszakolták, megkínozták és eladták szexrabszolgának. Az elrabolt gyerekeket később gyilkolásra képezték ki. Az ENSZ szerint a dzsihadisták tette kimerítette a népirtás fogalmát.

Szigorítottak a párizsi női dzsihadista kommandó egyik tagjának büntetésén

A nő tagja volt egy Szíriából irányított női kommandónak, amely öt évvel ezelőtt az Iszlám Állam terrorszervezet nevében pokolgépes merényletet próbált meg végrehajtani.