Naomi Campbell tiszteleg a lubavicsi Rebbe előtt

Az 51 éves Naomi Campbell szupermodell, aki tavaly májusban azzal inspirálta rajongóit, hogy bejelentette, először lett anya, a hét elején tovább bővítette lenyűgöző élettörténetét azzal, hogy bepillantást engedett a zsidósággal való folyamatos kapcsolatába — írja az Israel Hayom.

Vasárnap Campbell egy két évvel ezelőtt készült fotót tett közzé az Instagramon, amelyen látható, amikor először látogatott el a lubavicsi Rebbe, Menachem Mendel Schneerson sírjához a New York-i Queensben.

A világhírű modell a képet, amelyhez a „The Rebbe, Menachem Schneerson rabbi” felirat társult, a rabbi halálának 27. évfordulója alkalmából posztolta.

Egy 2019-es Instagram-posztban Campbell a rabbi halálának 25. évfordulója alkalmából ezt írta:

„Ma van #TheRebbe, Menachem Schneerson rabbi halálának évfordulója. Inspiráló vezető, tudós és tanító. Azt tanította, hogy mindannyian eredendően jók vagyunk, és mindannyiunkban megvan a lehetőség, hogy a világot jobbra változtassuk, egy-egy jótettünkkel.

„Személyesen nagyon sokat tanultam a bölcsességéből és tanításaiból, és bár soha nem találkoztam vele, mégis meglátogatom a Queensben lévő nyughelyét, hogy áldást és útmutatást nyerjek. A társadalmunkban tapasztalható sok viszály és megosztottság miatt a Rebbe szavai aktuálisabbak, mint valaha. Nagy szükségünk van arra, hogy megszívleljük őket, és tanuljunk az ő példájából, hogy mindig meglássuk a jót másokban, még azokban is, akikkel esetleg nem értünk egyet.

Ma újra elkötelezem magam a Rebbe élethosszig tartó küldetése mellett, hogy több fényt, jóságot és jobb jövőt teremtsünk magunk és az egész emberiség számára.”

2016-ban Simon Peresz volt elnök a Peres Center for Peace-ben látta vendégül Campbellt a nemzetközi nőnap alkalmából.

Peresz a nőkért és a közösségekért végzett munkája elismeréseként átadta Campbellnek a „Women Leading Change” (Nők a Változásért) díjat.

„Az olyan vezetők, mint ön, Peresz úr, és Nelson Mandela, teszik jobbá a világot” – mondta Campbell a Peresszel közös interjú során. „Önök inspirálnak engem.”

Campbell először 2012-ben járt Izraelben, hogy 42. születésnapját egykori barátjával, Vlagyiszlav Doronin orosz üzletemberrel ünnepelje.

Naomi Campbell is a Lubavicsi Rebbére emlékezett

A világhírű szupermodell „inspiráló vezetőnek, tudósnak és tanárnak” nevezte a Rebbét.