Naomi Campbell is a Lubavicsi Rebbére emlékezett

A világhírű szupermodell „inspiráló vezetőnek, tudósnak és tanárnak” nevezte a Rebbét.

Menachem Mendel Schneerson a Chábád Lubavics mozgalom nagy hatású vezetője volt. Ahogy írásunkban beszámoltunk róla, múlt hét szombaton, azaz Támuz hó 3-án, sábeszkor múlt 25 éve, hogy 92 éves korában a Rebbe meghalt.

A Lubavicsi Rebbe 25. Jahrzeitját ünneplik

Halálozásának évfordulóján ötvenezer ember látogatta meg a héten a híres Rebbe sírját New Yorkban.

Halálozásának idei évfordulója alkalmából több tízezer ember látogatott el múlt héten a Rebbe sírjához New Yorkban — és több híresség, köztük Naomi Campbell is nyilvánosan emlékezett meg személyéről és munkásságáról.

„(…) A Rebbe szavai ma sokkal relevánsabbak, mint bármikor korábban, és nagyon nagy szükségünk van rá, hogy szívünkbe zárjuk azokat, és tanuljunk a példájából, hogy mindig a jót lássuk meg másokban, még azokban is, akikkel nem értünk egyet”

— írta Instagram oldalán a világhírű topmodell.

„Én ma újra elszánom magamat arra, hogy a Rebbe életküldetésének megfelelően még több fényt és jóságot hozzak magammal, valamint egy jobb jövőt magunknak és az egész emberiségnek”.

View this post on Instagram

Today, is the 25th anniversary of the passing of #TheRebbe, Rabbi Menachem Schneerson. An inspirational leader, scholar, and teacher, the Rebbe taught that we are all inherently good and we each have the potential to change the world for the better, one good deed at a time. I have personally learned so much from his wisdom and teachings, and while I never met him, I’ve visited his resting place in Queens to gain blessing and inspiration. With so much discord and division across our society, the Rebbe's words are more relevant than ever, and we so desperately need to take them to heart and learn from his example to always see the good in others, even those with whom we may disagree. Today I rededicate myself to the Rebbe's life-long mission of creating more light and goodness, and making a better future for ourselves and all of humanity. ♥️

A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on

Posztja kapcsán a The Jerusalem Post emlékeztetett: Naomi Campbell korábban más zsidó vezető felé is kifejezte már nagyrabecsülését. 2016-ban, amikor Simon Peresz egy kitüntetést adott át számára a Nemzetközi Nőnap alkalmából, azt mondta az izraeli politikusnak, hogy

inspirálja őt, és a hozzá hasonló vezetők „teszik jobbá a világot”.

Campbell azt megelőzően 2012-ben azért utazott a zsidó államba, hogy ott ünnepelje születésnapját, és többek között a  jeruzsálemi Siratófalhoz, valamint a betlehemi Születés Templomához is ellátogatott.