Mobilizálják az időskorral élőket Izraelben

Az új, sokoldalú telefonos alkalmazás még azt is lehetővé teszi, hogy digitális nyugdíjasigazolványt állítsanak ki egy saját maguk által feltölthető, naprakész fényképpel — írja a The Jerusalem Post.

Az „Senior Citizen Widget” elnevezésű alkalmazás a héten indul. Kifejezetten az idősek számára fejlesztették ki, és egyedülálló tartalmakat és szolgáltatásokat tesz elérhetővé és hozzáférhetővé számukra egyszerű és közérthető módon.

„A Szociális Esélyegyenlőségi Minisztérium folyamatosan azon dolgozik, hogy javítsa és ésszerűsítse az általunk nyújtott válaszokat és szolgáltatásokat, és örömmel biztosítunk az izraeli idősek számára egy új kommunikációs csatornán keresztül egy további szolgáltatást”

— mondta Brachi Dalitsky, az idősügyi hivatal igazgatója.

„Mostantól bárki, akit érdekel, könnyen és gyorsan kaphat nyugdíjas igazolást a saját mobiltelefonján keresztül. Reméljük, hogy hamarosan még sok más szolgáltatással és lehetőséggel bővül a widget”.

Az új alkalmazás lehetővé teszi a digitális nyugdíjasigazolvány kiállítását egy naprakész fényképpel, valamint a fényképes papíralapú másolat kiállítására irányuló kérelem benyújtásának lehetőségével együtt.

A digitális igazolást csak az idős polgár személyes eszközén lehet a widget segítségével kiállítani. Egy személy igazolását nem lehet több eszközről kiállítani.

Az alkalmazás letölthető lesz az Android és iPhone mobileszközök alkalmazásboltjaiból az „idős polgár” (senior citizen) keresőszóra.

Mobilizálják a debreceni zsidónegyedet

Szalay-Bobrovniczky Vince szerint a telefonos alkalmazás megvalósításához nyújtott száz százalékos állami támogatás nagy előrelépés lehet a zsidó közösség életében.