„Békepartner” — újabb zsidókat ölő terrorista családjának fizet a Palesztin Hatóság

A terrorista 2015-ben ölt meg két izraeli járókelőt, családja nagy összeget és lakást kapott a palesztin elnöktől – írja a Zsido.com.

A nyugati világ és az izraeli baloldal által “békepartnernek” tartott Mahmud Abbasz, a Palesztin Hatóság elnöke elrendelte, hogy 30 000 jordán dinárt (12 millió Ft) fizessenek ki Muhammad Halabi hozzátartozóinak és utaljanak ki számukra egy új lakást, miután az izraeli hadsereg megtorlásként lerombolta a házukat.

Mivel a gyilkos a ramallai Al-Kudsz Egyetemen hallgatott jogot, a Palesztin Ügyvédi Kamara úgy döntött, hogy tiszteletbeli ügyvédi diplomával ajándékozza meg. Az ügyvédi kamara „hős mártírnak” nevezte Halabit, amikor a díszdoktori cím átadása mellett döntöttek, továbbá bejelentették: a jövőben megtartott ügyvédi esküceremóniákat a palesztin terroristáról kívánják elnevezni.

A terrorista családjával a ramallai kormányzó, Laila Ghannam találkozott és ő adta át a pénzt, melyet kárpótlásként kaptak, amiért az elmúlt években lakásbérletet kellett fizetniük. Joe Biden beiktatása óta ez volt az első alkalom, hogy a Palesztin Hatóság nyíltan jutalmazta zsidók meggyilkolását.

Az utóbbi években az Egyesült Államok és az Európai Unió is rosszallását fejezte ki a terrorizmust jutalmazó és arra ösztönző eljárással szemben.

Mivel a Trump-éra után a palesztinok szeretnék felújítani kapcsolataikat Washingtonnal, a közelmúltban még olyan hírek érkeztek Ramallából, hogy esetleg átgondolják az eddigi gyakorlatot, ám most úgy tűnik, mégis ragaszkodnak hozzá.

A Palesztin Hatóság 2020-ban mintegy 600 millió sékelt (53 milliárd Ft) fizetett ki a lelőtt, vagy bebörtönzött terroristák családtagjainak, összesen 35 000 embernek. Ez az összeg az elsősorban külföldi segélyekből gazdálkodó palesztin költségvetés 7%-át emészti fel. A legkisebb havi összeg a Palesztin Autonómiában szokásos átlagbérnek felel meg, a legmagasabb pedig Izraelben is kiemelkedő havi juttatással egyenértékű. Mivel a leghosszabb elzárásra ítélt terroristák kapják a legmagasabb összeget, így a legbrutálisabb gyilkosokat jutalmazzák a legkiemelkedőbben. A Jeruzsálemben elkövetett merényletekért külön juttatás is jár, de az összeg megállapításánál figyelembe veszik a tettes állampolgárságát és családi állapotát is. Ha például egy izraeli állampolgárságú, házas, három gyermekes arab „sikeres” merényletet követ el, melyért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik, havonta összesen 10 950 sékel (965 000 Ft) üti a markát, élete végéig.

A palesztinok által hősnek és mártírnak tekintett Muhammad Halabi két embert ölt meg: Nechemja Lávi rabbit és Áháron Banitát, továbbá súlyosan megsebesítette Banita feleségét, Ádélt és kétéves gyermeküket. A késeléses merénylet 2015 októberében történt, Jeruzsálem óvárosában. A Banita család a Siratófalhoz tartott, amikor Halabi rájuk rontott.

Az óvárosban élő, hétgyermekes Lávi rabbi felfigyelt a támadásra és az áldozatok segítségére sietett, ám a terrorista őt is megkéselte. Halabit végül az izraeli rendőrség lőtte agyon.

Telefonon egyeztetett Biden az izraeli kormányfővel és a palesztin elnökkel is

A Mahmúd Abbásszal folytatott telefonbeszélgetésében az amerikai elnök nyugalomra intett a harcokkal kapcsolatban, és megerősítette támogatását a kétállami megoldás iránt.