Izraelt okolják a muszlim család elleni merényletért

Nemrég négy kanadai muszlimot ölt meg egy gázoló, aki valószínűleg terrortámadást követett el – írja az Israellycool.

A vasárnapi támadás a kanadai Londonban történt, a rendőrség szerint előre eltervezett gyűlölet-bűncselekményről volt szó. A támadás áldozatai két szülő, két gyermekük és egy nagyszülő voltak, közülük négyen meghaltak.

Az esetet elítélte Justin Trudeau miniszterelnök.

A kocsit Nathaniel Veltman vezette, aki nevetett, amikor letartóztatták. Az esetet elítélte a zsidó közösség, de a közösségi médiában azt terjed, hogy az elkövető zsidó volt, noha semmi jele annak, hogy ez igaz volna.

Sajnos a temetésen az egyik muszlim imám, az ontariói Munir El-Kassem arról beszélt, hogy a támadás ahhoz köthető, ami „Jeruzsálemben és Gázában történik”.

A Bnai Brith Canada zsidó szervezet elítélte az imám szavait:

„Nagyon felkavaró, hogy a ma esti megemlékezésen a londoni támadás áldozataira valaki a tragédiát »a jeruzsálemi és gázai eseményekhez« kötötte. A londoni gyanúsított nem volt zsidó.”

B’nai Brith Canada on Twitter: „Deeply disturbing to hear a speaker at tonight’s vigil for the London hate attack victims claim that the tragedy is linked to „whatever is happening in Jerusalem and Gaza.” The London suspect is not Jewish. / Twitter”

Deeply disturbing to hear a speaker at tonight’s vigil for the London hate attack victims claim that the tragedy is linked to „whatever is happening in Jerusalem and Gaza.” The London suspect is not Jewish.

Modern vérvád a New York Times és a Há’árec címlapján

Terroristákhoz köthető NGO-szervezettel működtek együtt, téves fotókat is közöltek a gázai gyermekáldozatokról.