Modern vérvád a New York Times és a Há’árec címlapján

Terroristákhoz köthető NGO-szervezettel működtek együtt, téves fotókat is közöltek a gázai gyermekáldozatokról. A Há’árec az izraeli gyermekáldozatok képét pedig egyszerűen kivágta.

A New York Times címlapon hozta a friss gázai konfliktusban meghalt gyermekek arcát, egy montázsba helyezve azokat az arab gyerekeket, akiket a Hamász saját rakétái öltek meg, az izraeli áldozatokat, és azokat, akik azért haltak meg, mert a Hamász civil célpontokra telepít katonai bázisokat.

Mint az Israellycool ausztrál-zsidó oldal kiszúrta (itt és itt), a montázzsal még több gond is van.

Az egyik, hogy ködösít azzal kapcsolatban, hogyan haltak meg az áldozatok. A kétéves Yazan Al-Masriról annyit közöl először, hogy meghalt a kisfiú, és csak később tisztázza, hogy valószínűleg a Hamász saját rakétája ölte meg.

Újabb gond, hogy olyan gyermek képét is közli, akit már 2017-es arab posztok szerint is megölt Izrael.

Hussein Aboubakr Mansour on Twitter: „Hey @nytimes, how do you think Israel manages to kill the same child every war? pic.twitter.com/gh5W8aM6Z6 / Twitter”

Hey @nytimes, how do you think Israel manages to kill the same child every war? pic.twitter.com/gh5W8aM6Z6

A linkeket ellenőriztük, valóban megtalálhatók pl. 2017-es Facebook-posztok arról, hogy Izrael egyszer már megölte a kislányt.

A NYT a montázs közlése után maga írta meg, hogy az egyik, fotóval szereplő gyerek, a 17 éves Khaled al-Qanou a Hamász szerint a saját tagja – azaz egy terrorista csoport embere – volt.

Végül kiderült, hogy bár a NYT nem fedte fel forrásait, a fotók összeállításában a Defense for Children International NGO segített nekik. Ez Brad Parker posztjából derült ki, aki a szervezet tanácsadója.

Erről a szervezetről már kiderült, hogy vezetőségében olyan egyének voltak, mint Hassan Abdel Jawad, a Palesztina Felszabadításáért Népfront (PFLP) korábbi jelöltje a 2006-os palesztin választáson, vagy Mahmoud Jiddah, aki 17 évet ült, mert szerepe volt egy zsidók elleni gránátos terrortámadásban Jeruzsálemben.

A PFLP-t terrorista szervezetnek tartja az USA, Izrael és az EU – így Magyarország – is.

Az Israellycool végül megjegyzi: tehát a balliberális lapok hamis fotókat közöltek az izraeli bombázások gyermekáldozatairól, melyeket részben egy terrorista kötődésű szervezettől kaptak.

A Há’árec egyébként átvette a NYT montázsát, de a fotók közül kivágták az izraeli gyermekáldozatok képét, mondván: arról már beszámoltak.

A lap végül a felháborodás miatt elnézést kért és az online kiadásában korrigálta a fotót.

Az ADL korábbi elnöke, Abraham Foxman a NYT eljárását „vérvádnak” nevezte.

Publicista: még sosem szidta annyit Izraelt a New York Times, mint tavaly

A Times megszállottan híresztelte, hogy ortodox zsidók terjesztették a koronavírust, noha az olyan helyeken is terjedt, mint Irán – írja véleménycikkében Ira Stoll.