Végjáték: A Likud utolsó ajánlata Ajelet Sakednek

Netanjahu egy utolsó erőfeszítést tesz, hogy megakadályozza a nemzeti egységkormány megalakulását, és felajánlja Sakednek, hogy legyen a Likud listájának második helyezettje — írja az Arutz7.

Mivel a Knesszet a tervek szerint vasárnap szavaz az új nemzeti egységkormányról, a Likud folytatta erőfeszítéseit a kormány megalakulásának megakadályozására, beleértve egy utolsó erőfeszítést, hogy meggyőzze a Jámina párti Ajelet Sakedet, hogy csatlakozzon a Likudhoz.

Kedden a Likud megszavazta azt a javaslatot, amely lehetővé tenné Benjamin Netanjahu miniszterelnök számára, hogy legfeljebb három párton kívüli személyt vegyen fel, és nekik helyet biztosítson a Likud Knesszet-listáján. A lépés része a párt nagyobb erőfeszítéseinek, amelyekkel megpróbálnak ellenzéki törvényhozókat toborozni és meghiúsítani az alternatív kormányalakításra irányuló erőfeszítéseket.

A Likud Sakednek nemrégiben tett ajánlatában ígéretet tesz arra, hogy felveszik a Likud következő Knesszet-listájára, ami garantálja neki a második helyet a listán, közvetlenül Netanjahu után – jelentette szerda reggel a Kan.

Ezen túlmenően a Likud e megállapodás értelmében a Knesszet listáján belül egy külön frakciót is létrehozna, amelyet Saked vezetne, és amely négy helyet foglalna el.

Ezenkívül Sakednek felajánlották a külügyminisztériumi posztot is.

Saked azonban visszautasította az ajánlatot, kijelentve, hogy nem hagyja el a Jáminát, sem pedig az új kormányt.

Benjamin Netanjahu tragédiája

Hivatali ideje véget érhet személyes hibái miatt, amelyek elidegenítették a barátokat és szövetségeseket. Valójában akaratlanul is ő hozta létre azt a rozoga koalíciót, amely most bukásra kényszeríti.