Rakétacsapás ért egy Hezbollah-támaszpontot Szíriában

A SANA szíriai állami hírügynökség azt közölte, hogy a rakéták Libanon felől hatoltak be a szíriai légtérbe.

Médiaértesülések szerint a főváros környékéről korábban robbanásokat lehetett hallani.

Szíriai katonai források azt közölték, hogy a légicsapások nyomán csak anyagi kár keletkezett, egyes állami médiumok pedig arról számoltak be, hogy rakéták csapódtak be az ország középső részén lévő Homsz tartomány területére, ahol a Hezbollah síita milícia több támaszpontot tart fent.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet szerint legalább öt kormánykatona és a damaszkuszi rendszerrel szövetséges három harcos életét vesztette kedden nem sokkal éjfél előtt több területen, köztük a Homsz külvárosaiban végrehajtott izraeli légicsapásokban.

Izrael a 2011 óta tartó szíriai polgárháború kezdete óta hajt végre katonai műveleteket az arab országban, elsősorban a szíriai kormány iráni szövetségeseinek a támogatását élvező síita terroristák ellen, az idén pedig fokozta az offenzívákat.

Izrael terrorfenyegetésként tekint ezekre a milicistákra, különösen azokra, akik a határának másik oldalán, a megszállt Golán-fennsík közelében tartózkodnak.

Bassár el-Asszád szíriai elnök rezsimje sosem ismerte el nyilvánosan, hogy az országban iráni erők állomásoznak, csak perzsa katonai tanácsadók jelenlétéről tett említést.

Izraeli harci helikopterek lőtték a Hezbollah állásait

A támadásban damaszkuszi rezsim mellett álló terrorszervezet egy embere halt meg, hat megsebesült.