Izraeli harci helikopterek lőtték a Hezbollah állásait

Az izraeli légierő harci helikopterei csapásokat mértek csütörtökre virradóra a Hezbollah libanoni Irán-barát síita szervezet állásaira Damaszkusz közelében – közölte az al-Hadasz televízió.

A támadás a szíriai fővárostól délre fekvő Kuneitra tartományban történt. A harci helikopterek a damaszkuszi rezsim oldalán harcoló Hezbollah parancsnoki állását vették célba. A híradásban áldozatokról nem esett szó.

A SANA szíriai hírügynökség is hírt adott az izraeli „agresszióról”.

Izrael szerdára virradóra is légitámadásokat hajtott végre Szíriában, az ország északnyugati részén, akkor egy ember meghalt és hatan megsebesültek – jelentette a szíriai állami média.

Izrael az elmúlt években rendszeresen hajtott végre támadásokat Iránhoz köthető célpontok ellen Szíriában, és az idei esztendőben fokozta az offenzívákat. Nyugati hírszerzési források szerint Izrael „árnyékháborút” folytat Szíriában az iráni befolyás gyengítése érdekében. Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje sosem ismerte el nyilvánosan, hogy az országban iráni erők állomásoznak, csak iráni katonai tanácsadók jelenlétéről tett említést.

Videó: Szíria egyes részei Irán és a Hezbollah totális ellenőrzése alá kerültek

A volt szíriai védelmi miniszter fia a szaúd-arábiai Al Arabiya hírcsatornának adott interjúban leplezte le a perzsa rezsim mesterkedéseit.