Az Antifával is kapcsolatban állt a terrorcselekmények előkészítésével gyanúsított magyar fiatalember

Huszonegy iszlamista, köztük nem egy radikális közösséggel, csoporttal, információs csatornával szimpatizál V. Kende, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) kedden letartóztatott másodéves hallgatója.

Huszonegy iszlamista, köztük nem egy radikális közösséggel, csoporttal, információs csatornával szimpatizál V. Kende, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) másodéves hallgatója, akit kedden fogott el Kecskeméten a Terrorelhárítási Központ (TEK) három beavatkozó egysége terrorcselekmények előkészülete miatt – a Magyar Nemzet információi szerint. Szembetűnő a fiatalember vonzódása a szélsőségesen radikális, szélsőbalos Antifa szervezethez – teszi hozzá a napilap online változata.

A Magyar Nemzet úgy tudja, kiemelten sokszor került kapcsolatba az interneten az Antifa Magyarország – Magyar Antifa Akciócsoporttal. A magát antifasisztaként meghatározó szervezet Nyugat-Európában, főleg Franciaországban gyakran együttműködik a radikális iszlamistákkal.

Az antifások tagadják az állam erőszak-monopóliumát. Fegyvertáruk a polgári engedetlenségtől a csoportos, felfegyverkezve elkövetett erőszakig terjed. A hivatalos szervek sok Antifa-csoportot az erőszakra kész szélsőbaloldalhoz sorolnak és megfigyelés alatt állnak.

A fiatal egyetemista Instagram-oldalán mindössze egy bejegyzés van, ám 207 követője, köztük jó néhány arab, török, egyéb iszlamista, valamint 521 Insta-oldalt követ, köztük nagyon sok iszlamista közösség vagy éppen iszlám hitű ember oldalát. V. Kende Instra-oldaláról tudjuk, hogy radikalizálódása részeként muszlim nevet vett fel, és Hüsseyin Ziyad V. néven regisztrált. Hüsseyin/Kende Facebook-oldala azonban még beszédesebb.

Bejegyzései egyértelművé teszik, hogy mennyire vonzódik az iszlám, köztük a radikális iszlám eszméihez.

Hajdu Jánostól, a TEK főigazgatójától tudható, hogy a 21 éves, jól szituált családból jövő fiú felesküdött a hírhedt terrorista állam, az Iszlám Állam (ISIS) katonájává, és hajlandó lett volna öngyilkos merényletben meghalni is a szélsőséges eszméiért – teszi hozzá a Magyar Nemzet beszámolója.

Eddig még nem került nyilvánosságra, hogy hol és mikor radikalizálódott annyira a 21 éves fiú, hogy kész lett volna a paradicsom és 72 szűz reményében meghalni öngyilkos merényletben. (Az iszlám hit szerint a „mártírhalált” haló férfiak jutalma a túlvilágon 72 szűz.) A fiú családja Kecskemét petőfivárosi kertes övezetében él, édesapja köztiszteletben álló ügyvéd.

A teljes cikk ide kattintva olvasható el.

Többféle terrortámadást tervezett a nemrég elfogott iszlamista magyar fiatal

Már többet lehet tudni az elfogott 21 éves férfiről, például, hogy az Iszlám Állam honlapjának lelkes követője.