Izrael vezető Chábád rabbija arra kéri a Yamina tagjait, hogy ne csatlakozzanak a kormányhoz

Yitzhak Yehuda Yaroslavsky rabbi megtörte politikai hallgatását és arra figyelmeztette a párt tagjait, hogy az új kormányzat megalakulása beláthatatlan következményekkel járhat. 

Yitzhak Yehuda Yaroslavsky rabbi a Chábád mozgalom izraeli vezető rabbija nem szokott politikai kérdésekben nyilatkozni, most mégis levelet küldött a Yamina párt politikusainak, amiben arra kérte őket, hogy gondolják meg magukat és ne csatlakozzanak Jáir Lapid koalíciójához – számolt be az Arutz 7.

„Szokásomtól eltérően hozzátok fordulok ebben a szó szerint utolsó pillanatban, ahogy a Tóra írja”: „Távozzatok ezeknek a bűnös embereknek a sátraitól, semmijüket se érintsétek, hogy el ne vesszetek az ő vétkeik miatt!” – írta a rabbi a Bámidbár (IV.Mózes) 16:26-ot idézve.

„Ez a lépés hatalmas veszélyt jelent Izrael népe számára, amely könnyek forrása lesz az eljövendő nemzedékek számára, és a döntésből fakadó romlást nem lesz lehetőség megállítani, ha ne adj Ist.n ezt a kormányzatot beiktatják.”

„Bárki, aki megakadályozza ennek a tervnek a véghezvitelét nagy áldásra számíthat, aki kiállja ezt a próbát, az örök áldást hoz magára és a családjára. A neve arany  betűkkel lesz beírva a zsidó nép történetében, mint aki kiállta ezt a nehéz próbát és megváltást hozott a zsidóság számára” – jelentette ki a rabbi.

Lapid üldözéssel fenyegeti a Chábádot

„Ha Szmotrics és Ben Gvir pártját támogatjátok, üldözni foglak benneteket” – fenyegetőzött a szekuláris Jes Atid párt vezetője.