Tizenhárom embert állítanak bíróság elé Franciaországban, amiért bullyingoltak egy iszlámkritikus tinit

Tizenhárom embert állítanak bíróság elé csütörtökön Franciaországban, amiért online bántalmaztak egy francia tinit, aki az Iszlámról készített kritikus hangvételű videót — írja a BBC-re hivatkozva a 444.hu.

Mila 16 éves volt, amikor az első iszlámkritikus videóját posztolta, ami után körülbelül 100 ezer gyűlölködő üzenetet kapott, köztük a legtöbb szexista és homofób volt. A videóiban a legnagyobb felháborodást az váltotta ki, hogy az iszlámot a gyűlölet vallásának nevezete.

Milának iskolát is kellett váltania első videója kiposztolása után, de miután egy második videót is megosztott a Tiktokon, teljesen kivették az iskolából, és magántanuló lett.

Mila ügyvédje azt mondta egy rádióinterjúban, hogy Franciaország történetében először fordult elő olyan, hogy egy ilyen fiatal lánynak 24 órás rendőri védelemre volt szüksége.

A most bíróság elé álló zaklatók között 10 férfi és 3 nő van, mindannyiuk 18 és 30 év közötti. Korábban már 3 év börtönre ítéltek egy 23 éves férfit Mila zaklatása miatt.

Három brit tanárt függesztettek fel egy Mohamed-karikatúra miatt

Múlt héten muszlim férfiak tüntettek az iskola előtt a karikatúra miatt, akiket a szigorú gyülekezési korlátozások ellenére nem oszlattak fel a rendőrök.