Vagyonokat költött drogokra Amy Winehouse

Tetemes összeget, mintegy 500 ezer fontot (202,5 millió forintot) költött drogokra Amy Winehouse. Ezt a 2011 júliusában 27 éves korában alkoholmérgezésben elhunyt énekesnő legjobb barátja, Tyler James állítja, aki hamarosan egy könyvet is kiad a souldíva legféltettebb titkairól – írja a Blikk.

James szerint az énekesnővel az élete utolsó néhány évében nagyon elszaladt a ló, lelki vívódásai miatt folyamatosan alkohol- és drogmámorba menekült, a férfi ráadásul többször is öncsonkításon rajtakapta – írja a Daily Mail című brit napilap.

„Az öt Grammy-díj sem tudta boldoggá tenni, csak egy dolog: milliószor elmondta nekem, az élet alkohol és drogok nélkül unalmas volt a számára. Egy alkalommal mély megbánással a hangjában bevallotta, százmilliókat költött kábítószerre, amiből házat is vehetett volna. Felkérték, hogy írja meg a Quantum csendje című James Bond-film betétdalát, de a megbeszéléseknél olyannyira be volt állva, hogy a szemei felakadtak, a gitárt sem tudta megtartani, így végül bukta a dolgot”

– fogalmazott a néhai énekesnő jó barátja, akit egy alkalommal a The Rolling Stones énekese, Mick Jagger is nyugtatni próbált.

„Amy korábban magával vitt engem Bryan Adams lélegzetelállító rezidenciájára. Valahogy fel sikerült csempésznie a drogokat a repülőgépre, amelyeket az új barátunk otthonában szívott fel, de hamar kifogyott belőlük. Elvonási tünetei lettek, egy helyi doktor nyugtatózta be. Amikor eljött a vacsora ideje, mindenki Amy felől érdeklődött. Próbáltam magamban tartani a dolgokat, de nagyon dühös voltam. Mick Jagger próbált megnyugtatni engem. Azt mondta, minden rendben lesz Amyvel, mert amin keresztül megy, teljesen normális dolog egy rocksztár életében. Kiemelte, nem csoda, hogy heroinozik, de azzal nyugtatott, nincs miért aggódnom, mert nem esik baja”

– emlékezett vissza Tyler James.

Amy Winehouse 10 éve, 2011 júniusában halt meg.

Meghalt az „Élni és halni hagyni” c. James Bond-film zsidó származású, fekete színésze

Yaphet Kotto számtalan híres filmben játszott, zsidósága mindig nagyon fontos volt számára.