Végigköhögte Izrael-ellenes beszédét a Hezbollah vezetője

Az IDF szerint a Hezbollah terrorszervezet feje koronavírusos lehet. 

Az izraeli hadsereg úgy véli, hogy Hasszán Naszrallah, a libanoni Hezbollah terrorszervezet vezetője koronavírusos lehet, miután Naszrallah kedden a beszéde során többször köhögött, és úgy tűnt, légzési nehézségei vannak – írja az Ujkelet.live

A tisztviselők úgy vélik, hogy Naszrallah rossz egészségi állapota az oka annak, hogy az elmúlt hónapokban tartózkodott a nyilvános beszédtől vagy interjúktól.

A izraeli 13-as csatorna szerint a libanoni terrorista vezér másfél hónapja fertőződhetett meg, de mivel nem hajlandó tesztet csináltatni, ezért nincs egyértelmű diagnózis.

Kedden, az izraeli hadsereg libanoni kivonulásának évfordulóját ünneplő beszédében Naszrallah kijelentette, hogy Izrael agresszivitása Jeruzsálem szent helyein polgárháborúhoz fog vezetni.

Naszrallah dicsérő szavakkal illette a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet Izrael elleni harcát és hozzátette, hogy a harcok utolsó fordulója ,,új életet lehelt a palesztin ügybe”.

Naszrallah beszédét köhögési rohamok szakították meg, légzése nehézkesnek tűnt, és végig halkan beszélt.

Az izraeli hadsereg szerint Naszrallah hibázott a beszéd megtartásával, hiszen elrettentés helyett mindenki előtt nyilvánvalóvá tette fizikai gyengeségét.

Naszrallah-t profilozta az IDF, a Hezbollah nem örül

A Hezbollah bírált egy cikket, melyben először derült fény az IDF titkos hírszerzési aktájára a terrorszervezet vezetőjéről, Hasszán Naszrallahról.