Lemondatnák Chicago fekete polgármesterét

Egy korábbi demokrata elnökjelölt-aspiráns és a Fekete Újságírók Országos Szövetsége is bírálta Lori Lightfoot polgármestert.

Amint arról a Neokohn is beszámolt, Chicago polgármestere, Lori Lightfoot kizárólag színesbőrű újságíróktól fogad el interjúkérelmet szóvivője szerint. A demokrata párti polgármester Twitteren azzal indokolta döntését, hogy fel akarja oldani azt a „status quót” ami sokaknak hátrányt okoz – írja a National Review nyomán a Mandiner.

„Szégyen, hogy 2021-ben a városi sajtótestületben nagyrészt fehérek dolgoznak. Pedig a város több mint fele feketeként, latinóként, ázsiaiként vagy őshonos amerikaiként tekint magára” – magyarázta.

Tulsi Gabbard, a demokraták korábbi elnökjelölt-aspiránsa és a hawaii kongresszus tagja pénteken követelte Lori Lightfoot chicagói polgármester lemondását az említett nyilatkozat miatt.

Gabbard „kirívó fehérellenes rasszizmusnak” nevezte a polgármester megszólalását, ami miatt szerinte távoznia kell hivatalából. „Lightfoot polgármester kirívó fehérellenes rasszizmusa visszataszító” – tweetelte Gabbard. „Felszólítom Biden elnököt, Kamala Harrist és megyénk egyéb vezetőit – rassztól függetlenül –, hogy csatlakozzanak hozzám Lightfoot polgármester lemondásának követelésében.”

„Vezetőinknek el kell ítélniük a rasszizmus minden formáját, beleértve a fehérelleneset is”

– ismerteti Gabbard szavait a Mandiner.

A teljes írás itt olvasható el.

Fehéreknek nem ad interjút Chicago polgármestere

A demokrata politikus szerint szégyen, hogy 2021-ben a városi sajtótestületben még mindig nagyrészt fehérek dolgoznak.