A Lodban meglincselt zsidó férfi halálában megmentette egy arab nő életét

Yigal Yeshoshuát egy arab tömeg verte agyon, miután meghalt a kórházban, a veséje megmentette egy keresztény arab nő életét. 

Egy zsidó férfit meglincselt egy arab tömeg, a zsidók és arabok által vegyesen lakott Lód városában, a férfi veséjét egy arab nő kapta meg a jeruzsálemi Hadassah kórházban – számolt be a Times of Israel.

Randa Aweisnak  sürgősen szüksége volt egy új vesére, és az ötvenhat éves Yigal Yehoshua, aki hétfőn halt meg miután megkövezték és megverték Lódban, pont regisztrálva lett szervdonorként.

Az ötvennyolc esztendős Aweis, aki Jeruzsálemben él, már jól van és a kórházban lábadozik a műtét után. Az arab keresztény nő megköszönte Yehoshua feleségének, hogy megmentették. „Most már egy család vagyunk”

– mondta a nő.

A nő lánya Niveen elmondta a Times of Israelnek, hogy az édesanyja jól érzi magát, és örül, hogy most talán könnyebb lesz az élete, mint a betegsége alatt volt.

„Nagyon hálásak vagyunk a Yeshoshua családnak. Egyszerre örülünk, hogy az édesanyánk felépül, de átérezzük a fájdalmát annak, hogy ilyen szörnyű tragédia hozta ezt el a számunkra”

– mondta Niveen.

Az Aweis a 12-es csatornának elmondta, hogy mikor meghallotta, hogy vesét kap, azt hitte csak ugratják, mivel évek óta várólistán volt.

„Ez a zsidó vese hozzám tartozik” – jelentette ki és részvétét fejezte ki a Yehoshua családnak.

A meggyilkolt férfit kedden temették el, és a temetésen a családja elmondta, hogy Yigal Yehoshua mindig hitt abban, hogy a zsidók és az arabok képesek arra, hogy békében éljenek együtt.

A Hamász győzelmet hirdetett, Gázában tömegek ünnepelnek

Péntek reggel tömegek árasztották el a gázai utcákat, miután csütörtök este tűzszüneti megállapodást jelentettek be az egyiptomi közvetítők Izrael és palesztin terrorcsoportok között.