A képviselőház külügyi elnöke szerint az USA nem fogja késleltetni az izraeli fegyvereladást

Steny Hoyer, az amerikai képviselőház többségi vezetője kedden közölte, hogy Gregory Meeks, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke nem fog levelet küldeni Joe Biden elnöknek, amelyben arra kéri, hogy a gázai terrorszervezetekkel folytatott konfliktus közepette, amelyek több ezer rakétát lőttek ki izraeli civilek ellen, halassza el a 735 millió dollár értékű, precíziós irányítású rakéták Izraelnek történő szállítását — írja az Israel Hayom.

„Meeks elnök úr jelezte, hogy [ehelyett] a kormányzattal folytat megbeszéléseket erről” – mondta Hoyer.

Meeks, a New York-i demokrata képviselő állítólag azt állította egy hétfői virtuális konferencián, amelyet demokrata képviselőtársaival tartott, hogy nem tudott a fegyvereladásról, és azt mondta nekik, hogy fontolgatja az Izraelnek történő fegyvereladás lassítását.

A Washington Post vasárnap számolt be a fegyvereladásról, de a Fehér Ház már május 5-én – öt nappal a gázai konfliktus kezdete előtt – értesítette a Kongresszust.

Meeks bizottságának több tagja állítólag nem tudott a fegyvereladásról a Post vasárnapi jelentése előtt.

A fegyverüzletről szóló fehér házi értesítés 15 napot ad a kongresszusnak arra, hogy kiadjon egy nem kötelező érvényű határozatot a jóváhagyásról.

Biden csodálja a radikális Rashida Tlaib „intellektusát”

Az antiszemita nézeteiről híres szélsőbaloldali képviselőnő természetesen az Izraelnek történő fegyvereladást sérelmezi.