Takács Szabolcs találkozott Arthur Schneier rabbival és elítélte a rakétaterrort

Mozgalmas hete volt a washingtoni magyar nagykövetnek.

Erről így írt Facebook-oldalán:

„Egy mozgalmas hét elején május 11-én és 12-én New Yorkban megbeszélésre került sor a metropoliszban és a New Jerseyben élő magyar diaszpóra különböző szervezeteinek vezetőivel. A diaszpóra-szervezetek aktuális helyzetének és ambícióinak értékelése, a Magyarországgal fenntartott kapcsolataik és közös nemzetpolitikai céljaink megvitatása mellett véleményt cseréltünk arról is, hogyan látják az Egyesült Államok belső folyamatait. A látogatás során megnéztük a New York-i Magyar Házat is.”

„Arthur Schneier rabbival, a New York-i Park East zsinagóga főrabbijával többek között beszéltünk az Izraelben kialakult helyzetről is. Megerősítettem, hogy magyar részről leghatározottabban elítéljük az izraeli városok elleni rakétatámadásokat és szolidaritásunkat fejezzük ki Izrael 🇮🇱 mellett. Az ország mindenkori stabilitása számunkra is kiemelt kérdés. Egyetértettünk abban is, hogy a civilek elleni értelmetlen erőszaknak azonnal véget kell vetni.”

Ezt a cikket lapunk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Megnéztük, mit reagáltak a magyar politikusok a Hamász terrorhadjáratára

Lapunk átnézte a magyar kormánypárti és ellenzéki politikusok közösségimédia-oldalait: ki posztolt egyáltalán bármit az Izraellel szembeni rakétaesőről?