A világ elvesztette az eszét

Az általunk eddig ismert világ elvesztette az eszét. A fekete fehér, a fehér fekete. A jó rossz, a rossz jó. A nappal este, az este nappal – kezdi írását a Facebookon Hillel Fuld, magyar-zsidó származású izraeli techguru, a 2018-ban meggyilkolt cionista aktivista Ari Fuld testvére.

Megdöbbentő látni, hogy mennyire gyűlölik Izraelt az interneten. Nem meglepő, hogy sokan utálják a zsidókat, ezt eddig is tudtuk. Nem meglepő, hogy sok ember az arabok oldalán van, hiszen az arabokat nem érdekli az igazság, és ezért jobb is a PR-juk, mint nekünk, hiszen mi nem hazudunk.

Ami megdöbbentő, az a rengeteg téves információ és nyílt hazugság, amely az interneten kering. Nem csak a legutóbbi „kör” harcairól beszélek. Általánosságban értem a dolgot.

Az első és legegyértelműbb hazugság az Izraellel szemben álló emberektől, hogy ez nem egy kiegyenlített harc. Népszerű celebek és beszélgetős műsorok vezetői terjesztik ezt a mérges gondolatot milliónyi követőjüknek. „Sokkal több áldozat van a palesztin oldalon, Izrael sokkal erősebb, és ezért önuralmat kell tanúsítania”.

Jól értem? Ha több halott zsidó lenne, akkor nem lenne baj azzal, hogy Izrael megvédi magát, de mivel elképesztő technológiai újításokat vezettünk be, melyekkel még a levegőben felrobbantjuk a rakétákat, és ezért kevés zsidó halt meg, ezért nem védhetjük meg magunkat?

Komolyan gondolják, akik ezt mondják?! Előbb több halott zsidó kell, és majd akkor megengedik, hogy megvédjük magunkat?!

Továbbá mutassanak nekem egy háborút/konfliktust, ahol az áldozatok száma dönti el a háború igazságosságát. A második világháború jogos volt? Németország nem veszített el sokkal több lelket, mint akik harcoltak ellenük, hogy kiirtsák a nácizmus gonoszát? Még tovább megyek. Tudják vajon, hány ártatlan német halt meg a második világháborúban? Ez jogtalanná tenné a háborút? „Nem, ők nem voltak ártatlanok. Megválasztották Hitlert, hogy vezesse őket. Megérdemelték a következményeket”.

Tehát ha egy nép megválasztott egy pszichopata rezsimet, hogy vezesse őket, akkor jogos megtámadni őket, hogy legyőzzük a gonoszt? Gondolom lehet érteni, mire utalok ezzel? A gázai arabok demokratikusan megválasztották a Hamászt, egy terrorszervezetet, hogy vezesse őket. Mi mást kell még mondanom?

OK, tehát a következő hazugság: „A palesztinoknak is jár az önrendelkezés. Jár nekik egy állam. Amíg nincs államuk, nem fognak leállni.”

Rendben, szedjük szét az állítást. Vajon hány lehetőségük volt az araboknak, hogy államuk legyen? Egy? Nem. Kettő? Nem. Három? Nem. Négy? Nem, még mindig nem. Öt? Igen, ez a helyes szám. Öt lehetőségük volt, és mindet elutasították. Miért – kérdeznéd? Csak nem azért, mert nem akarnak államot? Láttad már a PLO (a Palesztin Felszabadítási Szervezet) kiáltványát?

A kiáltvány 2. pontja tisztázza, hogy „Palesztina, azon határokkal, melyeket a brit mandátum során birtokolt, oszthatatlan területi egység”, azaz nincsen benne hely zsidó államnak.

Nem akarnak saját államot. Tisztán és érthetően mondják. Ők Izraelt akarják eltüntetni. Itt az ideje, hogy elfogadjuk, amit mondanak.

Az irónia egyenesen vicces. Azok az emberek, akik az arabok ügyét támogatják, egyben ugyanazok az emberek, akik kisgyerekeknek nézik az arabokat, mintha azok nem tudnának maguk számára gondolkodni. „Azt mondják, hogy a (Jordán) folyótól a tengerig (kell felszabadítani Palesztinát)? Á, biztosan nem ezt értik alatta!” „A terrorizmus az első számú harci eszközük? Nincs más eszközük, mert szenvednek! Hogyan lehetne őket hibáztatni?”

Sok rossz helyzetben lévő nép van a világon. Sok a szegény, beteg, szomorú ember. Vajon mindegyikük felrobbantja magát, vagy rakétákat lő nőkre és gyerekekre? Valamiért ezt elnézzük az arabok számára, mert ők „szenvednek”.

Természetesen hazugság, hogy a szenvedésük miatt terroristák. (A testvérem) Ari 17 éves gyilkosa és befolyásos és pénzügyileg jó helyzetű családból származott.

A következő hazugság, hogy Izrael válogatás nélkül öl nőket és gyerekeket. Ha az embert a gyűlölet megvakítja, a tények nem számítanak: Izrael bármely más hadseregnél többet tesz, hogy csökkentse az ártatlan halott arabok számát. A probléma az, hogy az ellenfeleink kórházakban rendezik meg a terrorista bázisaikat. Szó szerint maguk mellé állítják a nőket és gyerekeket, miközben rakétával lövik Izraelt. Tehát igen, vannak ártatlan áldozatok az oldalukon. Kinek a bűne ez? A Hamászé.

Vegyünk még egy hazugságot, noha rengeteg hazugság kering most az interneten. „Izrael ellopta a palesztinok földjét. Vissza kell adniuk az ellopott otthonokat”. A szavak fontosak, és ha palesztinnak nevezzük az arabokat – mely szó a terrorista Jasszer Arafat alkotása –, pontatlanok vagyunk, és ez nem segít. Ők arabok.

Tehát beszéljünk erről a hazugságról: megszálltuk a palesztin államot, elloptuk az otthonaikat és megöltük a gyermekeiket – szól a vád. Mikor? Ez egy komoly kérdés. Mikor? Az én történelemkönyvem szerint az ENSZ nekünk és nekik is államot adott 1948-ban. Ezt ők nem fogadták el, és megtámadtak minket. Mi pedig jól elvertük őket.

Akkor tehát mikor foglaltuk el az úgynevezett palesztin arab államot?

Felesleges Google-n keresgélni, úgyis az egész egy nagy hazugság. Sosem volt palesztin arab állam. Soha. Miért nevezik magukat akkor az arabok palesztinoknak? Kérdezze meg tőlük bárki, mikor jött létre a palesztin föld! Mondjanak bármit erről az úgynevezett államról, amit megszálltunk!

Segítek: nem tudod megszállni azt a földet, ami a tiéd.

Úgy érzem, hogy csak a felszínt kapargattam, mert még rengeteg hazugság terjed az interneten. Mondom még valamit viszont. A zsidók értékelik az életet. Úgy hisszük, hogy minden zsidót Ist.n képmására teremtettek. Megbecsüljük az életet és mindent megteszünk, hogy óvjuk és őrizzük azt. Sokan nem tudják, milyen drága is a Vaskupola. Minden egyes rakétája 50 ezer dollárba kerül. De nekünk az emberi élet a világ minden pénzénél fontosabb.

Az ellenségeink viszont a halált dicsőítik. Miközben mi fejlett technológiával hárítjuk el valós időben a rakétákat, addig ők arra használják az amerikai, európai és izraeli milliárdokat (mert mi idióták vagyunk és együttérzők azokkal is, akikkel nem kéne együtt érezni), hogy támadó alagutakat építsenek, melyek Gázából indulnak, és zsidó városokba mennek. És nem cukorkát terveznek vinni az alagutakon át az izraeli gyerekeknek. És persze a segély nagy részét rakétákra küldik, melyeket aztán ránk lőnek.

Golda Meir azt mondta, hogy „a béke akkor jön el, ha majd az arabok jobban szeretik a gyerekeiket, mint amennyire minket gyűlölnek”.

Ennél igazabb szavakat még sosem mondtak.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A palesztin terror sötét arca

Tűpontos elemzés a palesztin terror okáról és a tágabb összefüggésekről. Ha ma csak egy elemzést olvas el, ez legyen az!